torsdag 21 december 2023

Positioneringar inför 2026

Vad vill Moderaterna?

Du som följt min blogg och som följt mig inom politiken vet att jag sedan mycket länge konstruktivt kritiserat en ohållbar invandringspolitik. Gång efter gång påminde jag om mängdläran som enkelt beskriver att volymer har stora praktiska betydelser. En viktig skillnad mellan min kritik och SDs var att jag i sig inte ogillar invandring men att den måste organiseras på ett sätt så att vi kan inkludera in nya invånare rimligt snabbt till vår värdegrund och självförsörjning.

Sossarnas självkritik fortsätter. Magdalena Andersson, partiledare S, svarar klokt nedan på frågor kopplade till viktiga sakfrågor. Sossarna jobbar på med sin process att bli tydligare med sin politik i en ny tid. Det är en stor skillnad jämfört med Mona Sahlin tiden. I den bästa av världar går de aldrig igen in i ett regeringssamarbete med MP. MP i grupp blir sällan bra. Nedan citat från en intervju med Andersson i Expressen. 

Socialdemokraterna kommer inte vara beredda att gå tillbaka till en mer generös migrationspolitik. Det beskedet ger Magdalena Andersson i en intervju med Expressen.

– Den strama migrationen ligger fast vid ett maktskifte. Det är en självklarhet, säger hon. Samtidigt gör hon klart att det är långt ifrån säkert att MP kan sitta i en framtida S-ledd regering.”

Efter den intervjun har S på olika sätt markerat mot MP. Och Magdalena Andersson gör nu klart att den strama migrationen ”kommer ligga fast vid ett maktskifte”.

– Det är en självklarhet, och den kommer behöva ligga fast under väldigt lång tid framöver. Vi socialdemokrater kommer stå upp för en stram migrationspolitik, det kan svenska folket känna sig trygga med, säger hon.”

https://www.expressen.se/nyheter/magdalena-andersson-den-strama-migrationen-ligger-fast/

Det är ett sunt ställningstagande av Socialdemokraterna att dissa Miljöpartiets aktivistiska politik. Det inger framtidshopp. När dimman skingrats efter nästa riksdagsval kanske vi får en S och M regering. Tänk om dessa två partier, länge varandras huvudmotståndare, lyckas få sina medlemmar att fatta att det är bäst för det svenska folket. De är mitten i dagens politiska landskap. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-sagar-sin-egen-klimatpolitik-och-beskyller-mp

Att Moderatledda regeringar fram tills nu varit usla på att driva en hållbar invandringspolitik är historiska fakta. Nedan bifogad artikel om bland annat detta är läsvärd. Det är kanske därför väljarna föredrar SD, snart 25%, och Moderaterna 15% i den senaste opinionsmätningen. Det är SD som garanterar en restrektiv invandringspolitik. När ber det Moderata partiet om ursäkt? Tycker de att det räcker att Anders Borg erkänt att de gjorde stora kostsamma misstag?…

”Magdalena Anderssons löfte om en stram migration har ”noll trovärdighet”, och är ”höjden av hyckleri”. Det menar Moderaterna. Men S-ledaren får samtidigt stöd för sin historieskrivning av statsvetarprofessorn Tommy Möller, som ser hennes utspel som en ny röd linje. 

– Migrationen är inte förhandlingsbar, säger en central källa i S.”https://www.expressen.se/nyheter/sverige/magdalena-anderssons-utspel--far-stark-kritik-hyckleri/

Släpp gammalt tänk! Vi lever i en ny tid med nya förutsättningar. Vänstern är vänster. Miljöpartiet är aktivistiska, idealistiska och naiva. Sverigedemokraterna bär inte på lösningarna för ett framtida starkt Sverige. Centerpartiet och Liberalerna har gått helt snett i en broilifierad politikerdimma. Och Kristdemokraterna kan med fördel bli en högerfalang inom Moderaterna. Sverige är påväg mot sex istället för 21 regioner. Det är bra om riksdagens politiska landskap 2026 kraftigt ritas om.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/moderaterna-fortsatter-att--tappa-sd-okar-kraftigt/

https://www.svt.se/special/valjarbarometern/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar