lördag 2 december 2023

Håll i och håll ut

Helt rätt åtgärd

Fusk måste alltid motverkas! Allt för länge har våra folkvalda i styren låtit flera miljarder kronor årligen stjälas av våra skattepengar. Pengar avsatta för svaga och behövande, inte till simpla brottslingar. Och fusk med arbetstillstånd har ställt till mycket ont. Patrik Kronqvist, Expressen, skriver läsvärt om detta nedan.

230 000 kronor. Så mycket kan ett svenskt arbetstillstånd kosta. En rättegång mot en bemannings-vd i Södertälje i somras, gav en osminkad inblick i skumrasket kring jobbinvandringen.”

Arbetstillstånd säljs och används för att smuggla människor till Sverige. Nätverken låter migranter arbeta under usla villkor samt använder deras identiteter i olika brottsupplägg.”

För högutbildade personer försämrades däremot villkoren. Även om du är specialist får du först bara ett tvåårigt tillstånd, som dessutom är knutet till en specifik arbetsgivare.”

Det blir heller inga större lättnader för högkvalificerad arbetskraft till följd av lönegolvet, även om väntetiderna lär kortas när ansökningarna till låglöneyrken upphör. Däremot ska Migrationsverket ge bättre service till arbetsgivare som söker sådan personal.”

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/antligen-slutar-sverige-att-blunda-for-fusket/

Och Jimpan Åkesson fortsätter att försvaga Sverige. Sverige är ett sekulärt land, människor får tro vad de vill inom lagarnas generösa ramar. Om hinduer, judar, buddister, muslimer, kristna vill bygga tempel är det upp till dem. Kommuner får bevilja platser som inte skapar till exempel framkomlighets- eller trygghetsproblem. Och staten kan säkerställa att det inte är extremister som gör byggen möjliga genom finansiellt stöd. Team Åkesson kanske ser liknande utspel som en möjlighet att hindra ett svenskt medlemskap i NATO? Oavsett hans politiska avsikter är det ingen ansvarsfull kommunikation. Det är redan farligt för oss stolta svenskar att vara svenskar på grund av politisk dumhet. 

Det är mycket bra att team Åkesson nu skärpt migrationslagarna och fortsätter göra det. De har varit extremt ohållbara om utgångspunkten är att man vill leva i ett generellt välmående välfärdssamhälle där vi har råd att säkra en rimlig lägsta levnadsnivå för våra svagaste. Bravo! 

Att värna vårt generella välfärdssamhälle är något annat än att ständigt provocera fram konflikter med människor med utomeuropeisk etnicitet och/eller med ”fel” religion. Skärpning Åkesson! Man är inte en Sverigevän om man gör liknande utspel när ”hela världen” vet att Sveriges regering idag starkt påverkas av SD. Onödiga konflikter med alla jordens muslimska länder och muslimer är av många skäl dumt. Inte minst för Sveriges exportindustri som är extremt viktig för vårt lands ekonomi.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/experterna-sagar-akessons-utspel-om-att-riva-moskeer/

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/migration-och-asyl/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar