onsdag 20 december 2023

Förlåt

Räcker det med ett ”förlåt”?

Det är bra att sossarna erkänner att de varit usla på att förvalta svenskarnas förtroende. Är det tillräckligt för att förlåta dem och gå vidare? Nej. Men det är bättre än vad Moderaterna gjort. De borde också be om ursäkt för sitt mycket kostsamma och försvagande ledarskap av Sverige. Det är fakta och det kommer garanterat ett antal utredningar visa framöver. 

Vad visar detta i politiken? Det visar på de etablerade partiernas oförmåga att förstå mängdlära och sambandslära. Lägg på det på oförmåga att tänka långsiktigt. Är det så illa? Vad tycker du själv om resultaten som politiken skapat de senaste 20 åren? 

Mimmi Björndotter Grönqvist, Expressen, har en poäng i nedan artikel. I den verkliga verkligheten är det dock lägesbilden i verkligheten som avgör vad som är det möjligas konst inom politiken. Så var det efter kommunvalet i Uppsala och så är det i Sveriges riksdag. Vilka är alternativen? Vad är minst dåligt? UP vågade välja det minst dåliga och många utan faktakoll eller politisk praktisk erfarenhet hade och har starka åsikter. Åkesson har sagt att en regering beroende av deras stöd nästa gång måste inkludera dem i regeringen. Om SD går mot 25% och Moderaterna mot 15% vill de säkert göra anspråk på statsministerposten. Den som inte vill ha ett ännu mer polariserat och konfliktfyllt Sverige får tänka till ordentligt om vad som blir minst dåligt. Eller kanske till och med bra. 

Socialdemokraterna har ägnat hösten åt att be om ursäkt. Men att Magdalena Andersson hade fel under åtta år som statsråd är ett dåligt argument för att hon ska leda nästa regering.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar