söndag 16 november 2014

Wimmelgala och utträde

Festligt
En plats som vill vara riktigt lockande för kreativa och företagsamma människor behöver också ha ett rikt nöjesliv och många större festtillfällen. Uppsalas attraktionskraft ökar även inom detta område. Igår var det Wimmelgala på klubben Birger Jarl. Jag var med i juryn som valde ut finalister så självklart ville jag delta för att få uppleva vilka som blev vinnare i alla tävlingskategorier. Jag var själv nominerad men självklart ska inte jurymedlemmar också delta i tävlingarna. Särskilt kul tyckte jag att det var med kategorierna årets bäst klädda kvinna, man och årets wimmlare. I dessa kategorier var det en positiv åldersbredd på kandidaterna. Att min kollega Ilona Szatmari-Waldau vann kategorin årets bäst klädda kvinna blev sannolikt en rolig chock för de yngre och extremt modeinriktade kvinnorna som ville vinna. Och eftersom UNT TV var där var dom inte sena att nappa på Ilonas "löfte" att dansa på baren om hon skulle bli vinnare. Och det PR giget bjöd hon självklart på. Det blev mycket dans. Mycket. Och sent. Kul!

Hållbar migrationspolitik inom EU
Engelsmännen kommer tydligen närmare och närmare mot ett utträde ur EU. Ett av huvudskälen sägs vara EUs allt för generösa migrationspolitik. Många engelsmän vill helt enkelt inte att andra länders huvudlösa migrationspolitik även ska drabba dem. Antar att de bl a vet att Sverige inte upplevs som någon attraktiv plats att flytta till så om t ex Sverige har världens mest generösa migrationspolitik så drabbar det bl a England då människor kan börja sin EU vistelse i Sverige och så fort det är möjligt ta sig till ett mer attraktivt EU land. Och bortsett från Tyskland och Sverige kan inte EUs länder anses ha en generös flyktingpolitik. De flesta länder tar inget större flyktingansvar än det minsta "möjliga". EU är en nödvändighet för att Europas "rika" länder ska kunna hävda sitt välstånd i konkurrens med bl a Kina. England vill sannolikt hellre bli en ytterligare stat i USA än en del av EU. Möjligen är England genuint oroade över USAs allt större fokus på Asien. Varför vara med i en klubb på dekis om man kan välja? Det bästa skulle vara att USA och EU stärker sitt samarbete. Då blir vår klubb en klubb med nästan hälften av Kinas invånare.....


2 kommentarer:

  1. "Varför vara med i en klubb på dekis om man kan välja? Det bästa skulle vara att USA och EU stärker sitt samarbete. Då blir vår klubb en klubb med nästan hälften av Kinas invånare....."

    Tyvärr är både EU och USA bankrupta och finansieras utav Kina. Where's the money gonna come from? För Sedelpressen hållr nog inte mycket längre till. Det är riktigt svårt det här med skuldkrisen. Speciellt eftersom ett erkännande av storleken på problemet och konkurs inte ligger på bordet.

    Tyvärr har man inga bra svar själv direkt haha.

    SvaraRadera
  2. Både USA och EU har problem. Stora problem. Och störst är problemen inom EU. Men om vi ska försvara det vi kallar demokrati och om vi ska försvara den typ av frihet som många i USA och EU tar för given så är det nog klokt om vi jobbar närmare varandra. Då kan vi också enas om en ny ekonomisk ordning. I den kanske vi kan trolla bort alla skulder till Kina ; )

    SvaraRadera