tisdag 11 november 2014

En naken sanning

På vilken planet bor de?
I dagens UNT debattartikel kan vi bl a läsa en artikel som riksdagsledamot Agneta Gille (S) varit med att skriva. I artikeln hävdar hon och övriga att de nu går vidare med att genomföra de förändringar som svenska folket gett dem i mandat att genomföra. Vilket förakt mot folket att uttrycka sig på det sättet! Inget av partierna V, MP eller S har fått ett mandat att förändra Sverige. V, MP och S har inte heller fått ett gemensamt mandat att förändra Sverige. Det enda svenska folket sa i riksdagsvalet 2014 var "inför en hållbar migrationspolitik"! Pinsamt och föraktfullt.
http://www.unt.se/asikt/debatt/detta-kommer-forst-3450337.aspx

Naket säljer
För några år sedan gjordes en mycket framgångsrik film om ett gäng arbetslösa män som började strippa för att bryta tristessen som arbetslös, för att bygga sitt självförtroende och för att bli en del av något som kändes meningsfullt. Runt om i världen har politiker och kändisar näckat på kalendrar för att vinna poäng och för att bidra till penninginsamlingar för behjärtansvänliga saker. Så även ett kommunalråd i Norrland och hennes man. Varför inte? Är inte alla grepp bra som bidrar till att de som har råd slantar upp lite mer för att stötta dem som har det sämre? Kanske något för gruppledarna i Uppsalas nya politiska majoritet att följa? En kalender där överskottet går till stöd till tiggare kanske?
http://www.dn.se/nyheter/politik/kommunalradet-klar-av-sig-for-ett-gott-syftet/

Nakna sanningar?
Reinfeldt vill skriva en bok. Han vill dela med sig av alla sina erfarenheter. Kanske kan bli intressant om han delar med sig av de nakna sanningarna, ur hans perspektiv, i samband med Lehman Brothers krasch 2008. Vågar han tala naket om problemen mellan allianspartiernas företrädare? Vågar han beskriva möten och samtal med vår ankdams mäktigaste i samband med jättekrisen 2008? Då kan boken vara läsvärd. Varför skulle den annars vara det? Så bred ledarerfarenhet har han inte. Om han dessutom toppar med personliga känslor när hans äktenskap sprack, då blir boken väldigt läsvärd. Hoppas att han vågar beskriva sin subjektiva syn på dessa upplevelser. Om han gör det kommer jag att köpa boken. Men varför vågar han inte skriva den på chansning?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19833861.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar