måndag 17 november 2014

Avhoppare

http://www.dn.se/nyheter/politik/vardekonservativ-kd-politiker-gar-till-sverigedemokraterna/Konservativ som konservativ?
De senaste dagarna har det skrivits en hel del om en kristdemokrat som hoppat över till SD. Gunilla Gomér som bl a varit ordförande för föreningen "Ja till livet" söker lyckan inom SD. Hon kanske har gjort valtesterna på nätet? Och då snabbt förstått att ett parti kan ha fler frågor än en i sitt politiska program. Och då har hon kanske dragit slutsatsen, som många, att mycket av den politik de driver är något hon delar. Och precis som KD är dom ju konservativa. Det är inte ovanligt att politiskt aktiva har varit det sedan barnsben. Många är säkerligen karriärpolitiker. Just nu kan det ju förefalla som ett smart karriärsteg att gå från KD till SD. Båda partierna har ju "demokraterna" i sitt namn och SD behöver ju fler ledande kvinnor att visa upp. Många blir upprörda över hennes avhopp. Varför då? Ingen är väl livegen i Sverige. Det gäller väl även politiker?


Tiggeri
Gunilla Gomér har kanske tröttnat på att inte Rumänien tar sitt ansvar för att ge sina invånare en anständig lägsta levnadsnivå i Rumänien. SD är ju tydliga med att de anser att tiggeriet ska förbjudas. Rumäniens premiärminister Victor Ponta spås nu bli Rumäniens nya president. Kan det innebära att de bättre börjar bry sig om sina mest utsatta invånare? Knappast. De fortsätter att göra andra prioriteringar. Och antalet tiggare fortsätter att växa i Sverige. Gomér kanske har en plan?

1 kommentar:

  1. http://www.unt.se/kultur-noje/luthagen-kan-fa-miljonskorsten-3469749.aspx

    Grovt slöseri!

    SvaraRadera