Viktigt med nyttig mat
Vi stoppar i oss på tok för mycket dålig mat och annat idag. Såg bl a nyligen ett intervjuprogram med Stefan Löfven där han gissade fel om hur mycket godis en normal svensk familj med två vuxna och två barn stoppar i sig per vecka. 1,2 kilo!!! Och sunt nog reagerade Löfvén oroligt på upplysningen. Han förstår uppenbarligen att det inte är så hälsosamt. Men om vi struntar i sockerbomberna runt oss och enbart fokuserar på allt kött vi sätter i oss finns även här stora hälsorisker eftersom många av oss äter importerat kött från länder där de pumpar djuren med antibiotika. Slaktade antibiotikapumpade djur påverkar väldigt mycket människors förmåga att botas med hjälp av antibiotika om behovet uppstår. Allt fler bakterier blir antibiotikaresistenta. Det är en mycket dålig hälsoutveckling. På kort tid har över tio danskar dött p g a antibiotikaresistens. Sverige och Uppsala behöver ta denna fråga på största allvar. Vi måste upphöra med att köpa liknande farligt kött. Tycker du att det är bra att vi importerar massor av kraftigt antibiotikadopat kött som utsätter oss människor för allt mer fara? Det tycker inte jag. Dax att ändra på det och att se till så svenskt jordbruk kan försörja minst 80% av vår befolkning.
Göran Lambertz har ordentligt fått lära sig hur det är att framställas som en idiot i media dag efter dag. Till sist tog turerna runt Thomas Qvick slut. Media tröttnade på den pajkastning de under lång tid tillät. Idag ger sig Lambertz in i tiggerifrågan. Det märks att han tänker till ordentligt när han uttrycker sig. Han vill nog undvika samma cirkus som med Qvickaffären. Ändå vågar han ta i denna politiskt inkorrekta problematik. Tydligt att han trots sin försiktighet anser att politikerna nu måste lösa frågan om ett allt större problem med tiggare. Hans UNT "perspektiv" avslutas med: "vad ska länderna göra för att tiggandet inte ska bita sig fast som ett sätt att leva?" Sug på den ett tag!
http://www.unt.se/asikt/ledare/tiggares-manskliga-rattigheter-3301667.aspx
fredag 15 augusti 2014
Matdöden
Etiketter:
antibiotika,
Antibiotikaresistens,
död,
hälsa,
hälsorisker,
kött,
mat,
självförsörjning,
Socker,
Tiggare
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar