söndag 17 augusti 2014

Längtan till sen

Hur ser framtiden ut?
Vi ägnar mycket tid, tankearbete och pengar på att försöka veta vad som händer i framtiden. Ny teknologi kan definitivt vägleda oss men det vi vet är att vi inte vet vad framtiden kommer att bjuda på och varje vingslag från en fjäril förändrar världen. Helt plötsligt vinner man 180 miljoner på Lotto, och en helt otippad framtid tar sin början. Helt plötsligt blir man allvarligt sjuk, och en ny framtid tar sin början. Helt plötsligt går bolaget man jobbar på i konkurs, och en ny framtid tar sin början. Helt plötsligt möter man sitt livs kärlek, och en ny framtid tar sin början.

I dagens gammelUNT annonseras för en krönika av Sigrid Asker. B7 som man hänvisade till fanns att hitta på sidan A21. Krönikan såldes in på förstasidan med orden: "Jag längtar till pensionärslivet....". Sigrid verkar vara i 30 års åldern. Sigrid längtar lite humoristiskt efter pensionärslivet då hon sett och hört hur bra dagens pensionärer har det. Då kan hennes jämnåriga kompisar förhoppningsvis ha tid att göra roliga saker med henne. Det de inte har tid med idag.

Om vi bortser från den viktiga gruppen garantipensionärer så har aldrig pensionärer haft det så bra som nu. Om utvecklingen fortsätter som nu kommer Sigrid få det mycket sämre än dagens pensionärer. Då blir det inte lika roligt att hitta på saker med sina vänner. Måste det bli sämre för framtida pensionärer? Nej! Men då måste fler jobba. Då måste färre vara bidragsberoende. Då måste flyktinginvandrade mycket snabbare komma in på arbetsmarknaden och bli självförsörjande. Då kan inte Sverige ta ansvar för europeisk fattigdomsbekämpning. Då måste sjukvården bli mycket effektivare. Då måste omsorgen utnyttja mycket mer tekniska hjälpmedel. Då måste många fler företag startas och växa i Sverige. Om du vill att våra barn ska få en bra och likvärdig skolstart i livet. Om du vill att kommande pensionärer ska få det istort som dagens pensionärer, då gäller det att rösta på Centerpartiet i Uppsala. Oavsett hur smarta val vi gör i byggandet av vår rika framtid har jag mycket svårt att tro att framtidens pensionärer kommer att få det lika bra som idag. Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar