onsdag 6 augusti 2014

Heliga krig

Maktkamper i religioners namn
Tänk att skolavslutningar i kyrkor kan göras till ett så stort samhällsproblem. Sverige är inte särskilt religiöst men kyrkor har länge använts som utmärkta större lokaler för skolavslutningar med mycket begränsade religiösa inslag. Hur många av dagens svenskar ser "den blomstertid nu kommer" som något annat än en skolavslutningsallsång? I Sverige har dock detta gjorts till en stor fråga och många skolor har slutat att hålla skolavslutningar i kyrkor. Därför säger Jan Björklund (FP) att "de som vill hålla skolavslutning i kyrkan, en tradition som går generationer tillbaka på många orter, ska få göra det".... Denna lilla fråga symboliserar väl hur duktiga vi människor kan vara på att göra småsaker till stora. Den kanske också symboliserar det långa så kallade kristna förtrycket av andra troende under den kristna världens världsdominans sedan runt 1500-talet fram till idag. Idag tar andra trosuppfattningar ett allt starkare grepp om världen. Sannolikt resonerar deras ledare som Fi och Vänstern att maktstrukturer måste krossas. Kristna maktstrukturer ska ersättas med andra... Självklart ska skolavslutningar i Sverige få hållas i kyrkor! Kulturen utvecklar vi alla varje dag men det är tröttsamt med allt förakt för "strukturer". Motsatsen till "strukturer" är väl anarki eller?

I dagens UNT går Israels ambassadör i försvar över Israels oacceptabla mördande i Gaza. Briljant ramar de som skrivit artikeln fram en bild av hur just kristna drivs bort, mördas och förlorar sina tillgångar. De beskriver att fanatisk islamism kraftigt brett ut sig och hur hemsk den är mot kvinnor, barn och de som inte tycker som dom. Men när fick dessa extrema grupper fäste i Mellanöstern och varför? Och varför är de fanatiska islamisternas tro och ageranden tillräckligt för att rättfärdiga slakt av civila barn, kvinnor och män? 

Jag kommer från kristen bakgrund. För mig finns inga problem med att människor tror på olika saker men jag har stora problem med fanatiker som finns kopplade till de flesta trosuppfattningar. Fanatiker bär aldrig på hållbara och humana vägar framåt. Deras syn är att det är deras perspektiv och tro, och endast deras, som gäller. Nolltolerans så att säga.... Om man vill lösa konflikter måste den starke räcka ut handen och ha en konkret handlingsplan som leder mot något bättre. Om Israel ville försvaga istället för att förstärka Hamas borde de konkret stötta ett palestinskt politiskt alternativ som erbjuder Gazaz befolkning vatten och elförsörjning, återuppbyggnad av förstörda bostäder, fungerande skolor, rivna murar och öppen handel. Den vägen skulle garanterat kraftigt försvaga Hamas bland befolkningen. Då skulle Israel sedan mycket billigare än vad de nu regelbundna förbrytelserna kostar kunna använda sin världsledande underrättelsetjänst och dödspatruller till att steg för steg eliminera de militanta fundamentalister som de anser hotar enskilda med koppling till Israel eller Israel som stat. Det finns inga acceptabla ursäkter för massmorden på barn och andra civila i Gaza. Israels ambassadör försöker rättfärdiga det genom att bl a söka moraliskt stöd från dem som jag med kristen inramning. Det fungerar inte på mig. Jag accepterar inte liknande våld oavsett vem som utför det. Jag accepterar absolut försvarsrätten och även möjligheten att bekämpa terrorister som de som strider för bildandet av IS. Med dagens teknik och västs och Israels överlägsna militära förmåga kan man, om man vill, ta ut de farliga krafterna utan att mörda en massa barn och andra oskyldiga. 
http://www.unt.se/asikt/debatt/farhagorna-slog-in-3286068.aspx


Skickat från min iPhone

Vidarebefordrat brev:
Från: Bylund Maria <maria.bylund@uppsala.se>
Datum: 5 augusti 2014 17:04:26 CEST
Till: Anna Johansson <johanssonannam@gmail.com>, Bo Öhlmér <bo_ohlmer@hotmail.com>, Ceclia Oksanen <cecilia.oksanen@gmail.com>, Hans Dahlgren <hans.dahlgren@centerpartiet.se>, Hans Nordström <hans.e.nordstroem@gmail.com>, Ingmar Jansson <ingmar.jansson@gmail.com>, "Brundin Marie-Louise (Politiker)" <marielouise.brundin@gmail.com>, "Hellman Mats (fwd pol)" <mats.hellman@spray.se>, Mia Nordström <mia.nordstrom@gmail.com>, Olle Romlin <olleromlin@gmail.com>, "Ove Hultquist (ove.hultquist@hotmail.com)" <ove.hultquist@hotmail.com>, Hanna Stefan <stefan.hanna@uppsala.se>
Ämne: Bil till Börje
Hej,
Den som inte har bil eller cykel får gärna åka med
Mia N- 0705297629
Eller Stefan 018 7271322

Själv tror jag att jag cyklar: )

Med vänlig hälsning
Maria

Maria Bylund
Politisk sekreterare
Centerpartiet Uppsala
018: 7271223

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar