fredag 11 april 2014

Pinsamt

Glad över rättssamhället
Du som följer min blogg vet att jag är mycket mån om vår personliga integritet som är kraftigt inskränkt i dagens informationssamhälle. Skyddet för den personliga integriteten behöver skyddas, inte försvagas. EUs idiotiska datalagringsdirektiv, som Sverige lydigt följde, har nu ogiltigförklarats av EU-domstolen.
Jag är glad över att jag lever i ett rättssamhälle som kan sätta stopp för förslag som t ex begränsar laglydiga människors frihet. Om underrättelsetjänster eller Polisen har underbyggda misstankar mot enskilda finns givetvis möjligheten att följa dessa individer utan att staten ska ha rätten att massövervaka alla. Bra EU-domstolen! Synd att inte C i riksdagen stod fast vid vårt självklara motstånd mot denna dumma ide. Nu måste Sverige snabbt häva denna lag som ger enkel möjlighet till massövervakning av laglydiga människor. Bra av Tele2 att de direkt säger att de implementerar EU-domstolens beslut.
http://www.dn.se/ledare/signerat/hafsverk-kastas-i-papperskorgen/
http://www.dn.se/debatt/eu-domen-ger-oss-chans-att-forbattra-overvakningslagar/

Mot ekonomisk avgrund
Frankrike har massor av positivt att erbjuda. Samtidigt är det tyvärr ett land på stor dekis. Fackföreningsrörelsens militanta och extrema kultur i kombination med misslyckad integrationspolitik leder Frankrike allt snabbare mot en svag samhällsekonomi. Nu sägs att facken i Frankrike enats om att driva förbud för personal att jobba med mejl på kvälls och nattetid.... Är det ett skämt? Lycka till med fransk konkurrenskraft i en tuff och 24 timmars, året runt, global värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar