lördag 26 april 2014

Konstnärlig kraft och hyckleri

Engagemang och glädje
Jag blir alltid glad när jag träffar positivt engagerade människor. Särskilt människor som väljer positiva sätt att ge uttryck för sina känslor och åsikter. Jag gillar absolut inte vare sig höger, vänster eller religiöst extrema engagemang. En sådan positiv kraft som jag fått äran att uppleva några gånger på Uppsalas scener är sångerskan och skådespelaren Andrea Geurtsens. Eftersom jag blivit tagen av att en så begåvad kraft, med en fantastisk utstrålning, uppträder på en mindre scen i Uppsala blir jag inte förvånad över att hon nu försvinner till Helsingfors och Svenska teatern för att sprida glädje runt ABBAs låtskatt. Jag har omfattande erfarenhet av teaterbesök, musikalbesök och andra liknande upplevelser på några av världens mest välrenommerade scener. Andrea Geurtsens har världskvaliteter! Jag önskar henne alla framgångar hon önskar. Samtidigt hoppas jag att hon återvänder till Uppsala och mer regelbundet sprider sin glädje, sin energi och bjuder oss andra på sin enastående scenförmåga.
http://enn.kokk.se/?p=25008

Entreprenörskap och livsengagemang
Haile Matheme och Susanne Svahn vågade att hoppa av från Akademiska sjukhuset och startade upp en specialistklinik för behandling av cancer. Matheme läkare och en av världens bästa inom just det fokuserade cancerområdet. Svahn tidigare erfarenhet inom Akademiska sjukhuset att försöka sälja svensk sjukvård runt om i världen. En internationell satsning som inte fungerade. Matheme tyckte bl a Landstinget var för oflexibelt och önskade starkare specialistlag för att öka sannolikheterna för bra behandlingsresultat. Svahn ville också ge patienter bättre chanser men även att Sverige måste skapa nya intäkter runt vårt ledande kunnande för att försvara vårt generella välstånd när allt fler svenska industriföretag lägger ner verksamhet i Sverige. Så har jag tolkat Matheme och Svahn när jag i olika sammanhang träffat dem. Jag lyfter på hatten för Matheme och Svahn! Sverige behöver fler som dem om vårt välstånd ska kunna försvaras. Om politiker och tjänstemän inom den offentliga sektorn hjälper till att hitta fungerande modeller istället för att bara motarbeta entreprenöriella projekt så kanske politiker och tjänstemän har några resurser alls att fördela även i framtiden.

Jag tycker kommentaren från landstingsrådet är märkligt. Vilka juridiska hinder skulle finnas? Varför har de inte ansträngt sig mer för att hitta vinna/vinna lösningar? Varför har de t ex inte föreslagit att UCC ombildas till en stiftelse? Då skulle enkelt risken för vinstskräcken kunna plockas bort från dagordningen och istället kan man hitta lösningar som ser till patienternas och medarbetarnas bästa. Pinsamt!
http://www.unt.se/uppsala/cancerklinik-i-kris-3101705-default.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar