lördag 3 augusti 2013

Soligt & mindre att dela på

Relationer
Det är våra möten med andra människor och relationerna till andra människor som mest påverkar våra liv. Vissa utsätter sig för miljöer där nya relationer kan skapas och andra gör det inte. Många gånger är det via dessa möten som "turen" dyker upp. Helt plötsligt möter du en person som visar sig bli din bästa medarbetare, din partner, din nya arbetsgivare eller som ger vägledning som gör dig starkare. Positiva möten med andra människor förgyller verkligen livet.

Sommaren 2013 hör redan till en av de bästa jag kan minnas. När solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt då pratar vi mycket mer med varandra. Vi är helt enkelt glada och mer mottagliga för möten med andra. Jag är helt säker att projektet Fredsveckan - i musikens tecken kommer att ge mig nya värdefulla relationer. Kanske en vän för livet och det är så kul att varje dag bjuder på en möjlighet att lära nytt av andra människors livserfarenhet.

Tillväxtlöst
Svensk ekonomis tillväxt sägs nu vara obefintlig. Vår svenska ekonomi sägs t o m minska i omfattning. Det innebär att det blir mindre att dela på. Kakan blir mindre. Jag och mitt parti jobbar för att kakan ska bli större. Det är roligare då. Det är också möjligt att vara generösare då. I en minskande ekonomi börjar de flesta bråka om fördelningen av resurser som blir lägre. De allra flesta får bara mindre och mindre pengar för att göra det man önskar. Tillväxtmantrat handlar om ambitionen att få det bättre och inte sämre. Självklart kan tillväxt skapas på många olika sätt och vägvalen är mycket centrala politiska frågor. I värsta fall får vi lära oss vad Miljöpartiets politik skulle innebära. Det blir kort och gott inget roligt och vår stora generositet blir bara historia.
http://www.unt.se/ekonomi/svensk-ekonomi-krymper-2526783.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar