söndag 2 juni 2024

Vansinnigt slöseri

Aldrig fel att inse sina misstag och ändra sig

Kloka människor,  och kloka grupper av människor, klarar av att ompröva tidigare beslut när de uppenbart är korkade. 

Ett exempel på hur korkad dagens politiska debatt kan vara är folkomröstningen om Uppsalas byggplaner. Om vi bortser ifrån att frågan är krånglig då få invånare vet vad en ”översiktsplan” är och ”lätta på” borde ha ersatts med ”mindre” så är frågan en inriktningsfråga. Ska bebyggelseplanerna i staden minskas och planerna istället ökas i Storvreta, Vattholma, Skyttorp, Vänge och Järlåsa? Mer utveckling än i nuvarande planer i tätorter längs befintliga tågspår. Moderaterna försöker få väljarna att blankrösta. Det vill säga slänga bort sin röst. Samma parti tycker nu att Uppsalaborna borde få rösta om spårvägsprojektet. När frågan ett par månader skulle handla om spårvägen tillhörde Moderaterna de skarpaste kritikerna om det alternativet. Att gnälla är fokuset, inte att konstruktivt förespråka det minst dåliga alternativet. Blank är bara en bortkastad röst. Hur kan ett parti som vill betraktas som seriöst förespråka att väljarna kastar bort sina röster?

Idag svarade UP i UNT på en MP företrädare med stor skuld för att vi har dagens bekymmer med spårvägsprojekt och en 850 meters broprojekt i mycket känslig geografi. 

Att Maria Gardfjell, tidigare lokal företrädare och tidigare riksdagsledamot för Miljöpartiet, förordar Nej i folkomröstningen (UNT 27/5) är inte förvånande, men opassande då hon går emot sitt eget partis ställningstagande för att rösta Ja i folkomröstningen i Uppsala. Till saken hör dock att Gardfjell, tillsammans med S, V, och L, har ansvar för dagens extrema byggplaner, eftersom hon representerade MP i kommunfullmäktige när beslutet togs.”

”Till skillnad från Gardfjell anser Utvecklingspartiet demokraterna att det är bra att minoritetsstyret i dag är beredda att tänka om lite. Ordet lite är nyckelordet eftersom en majoritet partier vill att staden ska växa kraftigt. I frågan som lyder ”lätta på bebyggelseutvecklingen i Uppsala stad” innebär ordet "lätta! det möjliga eftersom S, M, L, V och MP vill bygga massivt i staden.”


I dagens UNT finns också en läsvärd insändare som väl beskriver vilken ekonomisk katastrof spårvägsprojektet leder Uppsalaborna mot. UP har sedan sitt bildande varit tydliga med att dessa planer är socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt vansinniga. Trots vissa partiers försök att låtsas som annat bär de en stor skuld till att vi är där vi är. Usch. 

När 215 000 invånare ska dela på skattekostnaden 16 miljarder blir det i genomsnitt 75 000 kronor på varje skattebetalare i Uppsala. Det skriver Mats Åkerblom, docent i företagsekonomi.”

Stoppa det sanslöst stora och riskfyllda slöseriet med spårväg! Gör om! Gör rätt! Kloka människor har förmågan att tänka om och ändra sig och undviker stora felsatsningar. Det är hög tid att visa stort insiktsfullt ledarskap. Satsa på typ MalmöExpressen istället. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar