onsdag 5 juni 2024

Dåliga ledare

Ledare går både före och efteråt

I teknikens värld är en ledare något varigenom energi strömmar. De bästa ledarna i människans värld får energin att strömma bland berörda invånare och klarar att inom givna ekonomiska ramar skapa framgång. Hur många sådana ledare har du träffat? Förr i tiden stred kungarna vid fronten. De red först för att bidra till mod när rädsla plågade de flesta. De red också mer bakom för att mana på sina styrkor. Och de dog i strid som Gustav II Adolf och Karl XII. De gömde sig inte i bunkrar som till exempel fegisen Putin. Det finns tyvärr gott om dåliga ledare runt om på vår jord. Det inkluderar i Uppsala och övriga Sverige.

Nu talar de flesta svenska ledare om att invandringen måste vara hårt reglerad. Så varandet inte för till exempel 8 år sedan när jag tydligt stod upp för att Sverige måste ändra sin farliga och dåliga invandringspolitik. Tro mig, det var ensamt och utsatt att gå före innan de flesta andra fattade hur illa det var. Det var att våga leda. Nu när de flesta fattat hur tokigt det blev med Reinfeldts, Lööfs och Löfvens invandringspolitik ägnar jag mest tid åt att försöka bidra till en fungerande integrationspolitik. Och att laga allt som gått sönder på grund av en ansvarslös invandringspolitik. Hur mycket tid lägger svenska ledande politiker på det? Jag tror inte ens att de förstår att de måste ”rida” bland folket för att stora problem ska bli små.

Nu har till och med Demokraterna i USA fått backa och erkänna att murarna är nödvändiga. Du kanske minns att det var demokraten Clinton som började bygga muren mot Mexico. Obama byggde också på muren. Men det är Trump som förknippas med den, eftersom han är en mästare på att uttrycka sig vulgärt. Nedan SVT reportage om Bidens utspel om hårdare asylregler säger mycket. Asylrätten missbrukas i extremt stor utsträckning och därför havererar den nu. Inte minst människosmugglare, grova organiserade brottslingar, utnyttjar metoden maximalt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/joe-biden-infor-nya-hardare-asylregler

Historiskt är det bara kompetensinvandring som är självförsörjande som skapat framgångsrika samhällsbyggen. Att som i Sverige acceptera massinvandring av mycket lågutbildade från mycket annorlunda kulturer vittnar om extrem dumhet. Eller en nyliberal metod för att slå sönder ett allt för generöst bidragssystem. Och på vänsterkanten ”nyttiga idioter” som vill ha mer röstboskap. Demografin i Sverige kräver nytänkande och omprioriteringar. Fler outbildade invandrare från väldigt annorlunda kulturer löser verkligen inte Sveriges problem.

Nedan kan du ta del av en reflektion från en japansk vän, boende i Japan, på mitt blogginlägg igår. Både ur ett demografiskt perspektiv och miljö- och klimatperspektiv behöver vi nytänkande. Marknadsekonomi 2.0 är nödvändig. Det är bara genom att introducera marknadsekonomi 2.0 som miljö- och klimatarbetet på allvar kan bli framgångsrikt. I nuläget är agendan enbart att byta drivmedel från fossilt till el från fossilfria energikällor. Fossilfria energikällor som också konsumerar naturtillgångar som inte är återanvändbara.

”Japan faces significant challenges in rapidly aging and shrinking population. Younger generations tend to move over to cities, accelerating declines in rural areas. Past investments into infrastructure becoming a burden to maintain. Lack of workers in certain industries areas becoming imminent, in particular work which requires experiences, qualifications. Changes in ways of thinking, expectations, in some cases changes in culture, priorities are needed. Aggressive innovation needs to be introduced just to maintain current living standards. Average age of Japanese is 48 now, percentage of working ages (per definition) between 15-64 years old is 59.5%. Care of elderly is a social challenge.”



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar