tisdag 19 september 2023

Hårda prioriteringar

Slöseri är dumt

Hur är det möjligt att partier inte kan lära sig av tidigare stora misstag? I tider när det är helt nödvändigt att stärka tryggheten i Sverige samt att säkra upp kärnverksamheterna rättssystem, skolan, sjukvården, försvaret, äldreomsorgen och övrig omsorg finns inte utrymme för att göra om dyra gamla misstag. Jag delar Expressens kritik mot höjda nivåer i RUT och ROT när genomförda granskningar av dessa avdragsmöjligheter visat på dålig samhällsekonomisk effekt. Om syftet är att stötta mindre "fixarföretag" kunde de väl i så fall hitta på något nytt upplägg som ger ett bättre samhällsekonomiskt resultat.

”Mikroskopiskt lite pang för pengarna. Men det höll centerpartisterna på gott humör. Centern ingår inte i denna borgerliga regering och finansminister Elisabeth Svantesson (M) är ekonomie licentiat. Den givna inriktningen borde därför ha varit att fundera på att trappa ner dessa ineffektiva avdrag.”


Svantesson säger att det handlar om att rädda kompetensen kvar i branschen när de nya bostadsprojekten tvärnitar. Men det råder överlag ännu brist på hantverkare, också i byggsvängen. Till en del beror det på att den svenska kronan är så svag att till exempel polacker och balter hellre tar jobb i välbeställda euroländer.”

https://www.expressen.se/ledare/har-ni-glomt-att-centern-inte-sitter-i-regeringen/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar