lördag 26 oktober 2013

Skånskt övertagande & en bättre värld

Kvinnorna tar över
Finns biologiska skillnader mellan kvinnor och män? Självklart är det så! Hur stor betydelse för hur vi är har mängden östrogen och testosteron? Om vi endast reflekterar över testosteronets betydelse sägs följande sannolikt hända när män åldras och halterna av testosteron minskar;
- könsdriften och erektionsförmågan minskar
- den mentala och fysiska energin minskar
- hjärnaktiviteten stimuleras mindre
- svårare att uppehålla muskelmassa och styrka
- mindre aggressivitet
I en värld som blir mer komplex för var dag är det möjligen mäns större benägenhet att vara aggressiva som gör att allt fler kvinnor tar över ledarrollen inom samhället. Aggression är knappast något som i ett modernt samhälle bidrar till att hitta bra samförståndslösningar på komplexa problem.

Håller kvinnor från Skåne på att ta över stora delar av Uppsalas högre utveckling? Kan det vara någon form av Skånsk kupp mot Sveriges tankesmedja? Uppsala universitets rektor är Skånska, Eva Åkesson, och rekryterades från tjänsten som rektor för Lunds tekniska universitet. Svenska kyrkans nya ärkebiskop, Antje Jackele'n kommer oxå från Lund där hon varit biskop. Rektorn för statens lantbruksuniversitet heter Lisa Sennerby.  Uppsala läns landstings toppchef heter Eva Ljung. Hur ska man tolka detta faktum? Kan det vara så att en mindre mängd testosteron måste ses som meriterande vid rekrytering av ledare för komplexa uppdrag?

Kan det vara så att faktumet att världen totalt sett utvecklas mycket positivt för människan, om vi bortser från vår rovdrift av naturen, är kopplad till att kvinnor tar allt fler viktiga ledarroller? Kan det vara så enkelt? Ska möjligen män behandlas med östrogen för att ha någon chans att i en allt komplexare värld kunna konkurrera om de svåraste ledaruppdragen ; )?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/varlden-battre-an-vad-du-tror/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar