Bara rättigheter?
Det finns många som bekymras över hållbarheten i vårt samhällsbygge. Många av dem som känner så och som talar med mig oroas mest över att Sverige i för stor utsträckning är ett rättighetssamhälle där kraven/skyldigheterna som följer med rättighetskontraktet allt för otydligt kommuniceras till oss medborgare. Ingen klubb är hållbar som inte kan kombinera rättigheter med tydliga och efterföljda skyldigheter för medlemmarna. Är det svårt att förstå?
Ska det vara möjligt för barn att handla på nätet? Är det inte föräldrarnas ansvar att betala om de godkänt sitt barns nyttjande av ett spel där barnen löpande kan och vill köpa extra digitala prylar? Är det inte föräldrarnas ansvar att läsa användarvillkoren innan de godkänner sitt barns nätlekar? Ska liknande spel begränsas med plånböcker som föräldrarna måste ladda? Är frågan viktig? Du tycker kanske det ska vara fritt att göra hur man vill? Om du förespråkar fritt innebär det då att de som hamnar i spelberoende och skuldfällor får skylla sig själva? Eller tycker du ändå att de ska få beroendeavvänjning och skuldsanering på skattekollektivets bekostnad? Vad tycker du?
http://www.dn.se/ekonomi/fritt-fram-for-barn-att-gora-kop-i-spel/
Varför så lång debatt?
Uppsala gör massor av förbättringar för kommunens cyklister och Centerpartiets och övriga Alliansens ambitioner är höga. Det är lätt irriterande hur en debatt om en cykelpolicy, ett övergripande inriktningsdokument, som tydligt pekar ut en ännu starkare satsning på infrastrukturen för cyklister kan få ta en timme i anspråk.... För första gången har nu Uppsala en Cykelpolicy, cykelriktlinjer och snart ett program. Det är bra.
http://www.unt.se/uppsala/ny-cykelpolicy-klubbad-2666582.aspx
tisdag 29 oktober 2013
Föräldraansvar?
Etiketter:
ansvar,
barn,
Cykel,
Cykelpolicy,
föräldrar,
program,
rivlinjer,
rättigheter,
skattekollektivet,
skuldsanering,
skyldigheter,
spel,
spelmissbruk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar