onsdag 9 oktober 2013

Ett delat Sverige

Tickande bomb
Vad är sant? Vad är falskt? Vad tror du på? Hur tolkar du det som händer runt omkring dig? Sanningen är onekligen alltid i betraktarens ögon oavsett om man erkänner det eller ej. Svensk integrationspolitik måste kraftfullt förbättras för att inte Sverige ska bli mer och mer delat för att till sist falla sönder i stora och destruktiva konflikter mellan olika grupper.

Det var inte länge sedan Grekland var en militärdiktatur. Det var inte länge sedan som Grekerna upplevde att de generellt hade det bra, sorlet och skratten fyllde restauranger och badorter. Skratten har tystnat. Fattigdom och elände breder ut sig. Främlingsfientligheten ökar dag för dag. Det går fort mellan himmel och helvete. Det går inte att ta saker för givna. Läs gärna Alexandra Pascalidous bok "Kaos"!

Även Sverige kan falla samman och åter, som i början av 1900-talet, bli generellt fattigt. Återigen börjar vissa att lyfta upp den generella fattigdomen i Sverige. Men vågar de se till skälen för att den RELATIVA fattigdomen ökar? Väldigt många invandrade till Sverige är flyktinginvandrade som aldrig hade en önskan om att leva i denna mörka och kalla del av världen. Vi måste NU bli bättre på att inkludera alla dessa människor som vi givit en fristat. Deras välmående och samhällets välmående kräver det. Varför är det så svårt för oss att demokratiskt hitta metoder som snabbare och bättre inkluderar nysvenskar i vårt samhälle. Jag skäms över denna oförmåga och jag oroas av dess konsekvenser om vi inte skärper till oss och bättre inkluderar dem i att försvara och utveckla vårt generella välstånd. Vad tycker du?

Jobb, jobb, jobb och jobb. Det är den enda hållbara välfärds- och integrationsvägen framåt. Det inser de flesta. Men var är reformerna som krävs inom arbetsmarknaden? Var är reformerna som krävs inom socialförsäkringssystemet? Var är statens finansiering och metodförslag för hur många flyktingar som är analfabeter snabbt ska kunna bli självförsörjande osv. Var är alla nödvändiga reformförslag?? Det är omöjligt att utifrån fakta hävda något annat än att den relativa ökning som skett mellan de som har det bra och de som har det mindre bra i Sverige är väldigt starkt kopplat till vår mycket generösa flyktingpolitik.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/starkt-men-delat-sverige/

2 kommentarer:

  1. Hur många analfabeter har du själv anställt? Du som företagare har ju den möjligheten och bör väl då gå före och visa alla oss andra som inte är centerpartister och som ser med tvekan på era åsikter då vi anser att en fri invandring till ett välfärdssamhälle är en omöjlig ekvation. Antingen en fri invandring men då inte heller ett välfärdssamhälle utan var och en får klara sig bäst hon kan. Är det vad centern önskar i sitt s.k. inkluderande samhälle?
    Hur har du tänkt att en illiterat person med en försörjningsbörda om säg 10 personer skall bli självförsörjande i detta dyra högteknologiska land? Genom skattefinansierade jobb? Skatter som annars skulle gå till skola, vård och omsorg, dvs till välfärden. Om du verkligen är civilekonom så borde du veta bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte för fri invandring. Det är ohållbart. Centerpartiet är för den mänskliga rättigheten att fritt få röra sig på vår jord. Det är inte samma sak som att alla ska ha rätten att flytta var som helst och få samma rättigheter som befintliga medborgare. Alla inser att det är socialt och ekonomiskt ohållbart. Jag kommer aldrig att anställa en analfabet då det inte skulle fungera inom de verksamheter där jag verkar. Jag tolkar ditt inlägg som att vi ska slänga ut många av dem vi valt att ge en fristat i Sverige. Min väg framåt är istället att bättre säkerställa att de inkluderas och integreras i samhället. Det är möjligt men vi måste jobba hårdare för att hitta formerna och det krävs reformer som stödjer detta viktiga och nödvändiga förbättringsarbete.

      Radera