lördag 4 november 2017

Vilken typ av politiker vill du ha

Ansvarskännande sanningssägare
Vilken typ av människor tycker du ska företräda dig i kommuner, regioner, riksdagen och inom EU? Typ av människa har inget med bakgrund att göra. En professor och en som endast gått ut nian kan ändå representera en moral och ett mod som är liknande. Frågar du mig så vill jag ha politiska företrädare som förstår vilka människor de företräder, som respektfullt vågar lyfta på problem när de visar sig och som anstränger sig för att stötta möjligheter som enskilda invånare och organisationer bär på.
Jag vill också ha politiska företrädare som tillsammans med sina partikamrater arbetat fram en tydlig vision för den framtid som det egna territoriet ska bjuda på. Jag vill inte ha företrädare som har så dåligt personligt moraliskt kompass att de inte vågar säga sanningar och tidigt stå upp för dem! Det är fega egenskaper och bidrar inte till att samhället utvecklas så positivt som möjligt. Och personer som har ledande politiska roller har inget i de rollerna att göra om de inte klarar av att förstå fakta och mönster i analysen av olika delar av samhällsutvecklingen? Sveriges kommunfullmäktige och riksdagen ska inte vara en plats för att ha en fin titel, ett arvode och därtill kopplad status. Våra demokratiskt viktigaste rum och dess företrädare ska tjäna folket och skyndsamt, modigt samt ansvarsfullt se och lösa problem. De ska också skyndsamt, ansvarsfullt och modigt förstärka möjligheter.
Det är dåligt att låta det för stunden politiskt korrekta sätta agendan. Verkligheten och olika sannolika framtidsscenarier ska sätta den politiska agendan. Priset är för högt för många enskilda människor när inte de ledande folkliga företrädarna tar sitt ansvar på allvar. Att det går så snett som det allt för ofta gör kopplat till Sveriges Riksdag är oacceptabelt med tanke på alla resurser och underrättelseverksamheter som finns till regering och riksdags förfogande! Titta gärna på bifogad dokumentär kallad "Tvärvändningen". Den visar på ett pinsamt sätt hur inkompetent och fegt viktiga frågor hanterats av individer och församlingar som ska bestå av tillräckligt många kloka individer för att inte liknande stora misstag ska behöva hända.
https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/nyamko-sabuni-borde-fa-en-stor-fet-ursakt-/
https://www.svtplay.se/video/15722192/tvarvandningen-om-svangningen-i-flyktingpolitiken/tvarvandningen-om-svangningen-i-flyktingpolitiken-avsnitt-1
https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-om-tvarvandningssyndromet/
Jag bloggar sedan många år regelbundet. Du kan med fördel gå tillbaka och ta del av vilka observationer jag gjort och vilka vägar framåt jag förespråkat. Migrations- och integrationspolitiken är "bara" två misslyckade exempel i Sverige. Några få rikspolitiker tenderar att vilja sätta den politiska agendan. Det är i våra kommuner som verkligheten finns. Det är i kommunerna man snabbt kan se konsekvenser av EU och svenska lagar samt regler.

Vilken typ av politiker vill du ha? Väljer du mig får du en ansvarstagande, påläst, närvarande, inlyssnande, ärlig och handlingskraftig politiker. En politiker med en tydlig positiv framtidsvision och som alltid tar i problem och försöker lösa dem. Jag kan garantera att de som inte har förmåga, och modet, att ta i problem när de är små skapar väldigt mycket större och onödiga problem för dem de ska företräda. Förbättringspotentialen kopplad till Uppsalas och Sveriges problemlösningsförmåga är mycket stor. Du har tre viktiga röster att förvalta när du röstar i val. Politiska församlingar som kommunfullmäktige och riksdagen har stora möjligheter att försämra eller förbättra förutsättningarna för en positiv morgondag för just dig! Så är det, oavsett vad du tycker om det. Rösta klokt! Använd både hjärta och hjärna när du väljer!
Dagens kalkoner
Det svenska komplexa bidragssystemet och ränteavdraget! Låt hårt arbetande människor och pensionärer få behålla mer av de pengar de sliter ihop istället för alla transfereringssystem!
https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/sverige-ar-galet-bidragsberoende/

Staten som mer och mer belastar redan hårt prövade kommuner att ta kostnader för att säkra invånarnas trygghet. Trygghetskostnader som tveklöst borde bäras av staten tills Polisen fått sin nödvändiga förstärkning.
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/notan-bevakning-har-okat-till-rekordniva-19304

Dagens stjärna
Stefan Lindgren. Jag minns att min mamma var inblandad i utredningsarbete om hur man ska prioritera inom vården på ett etiskt försvarbart sätt. Vi har begränsade resurser så vi kommer inte ifrån att prioriteringar är nödvändiga. Lindgren pekar på problemet att våra sjukvårdspolitiker inte har modet att våga prioritera. Med den demografiska utveckling vi står inför är det ohållbart. Inte minst i ljuset av att vi behöver göra omsorgs och vårdyrkena mer attraktiva. Ett sätt att göra dem attraktivare är att politiker tydligt tar ansvar för vad som prioriteras och varför. "Det finns få exempel på politiska beslut om öppna prioriteringar, bortval eller andra begränsningar av åtagandet inom den offentligt finansierade vården. Politiker på olika nivåer inför inte sällan styr- och organisationsmodeller som implicit innebär avsteg gentemot den beslutade prioriteringsordningen."
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/politiker-duckar-fragan-om-prioriteringar-i-varden-19309

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar