onsdag 29 november 2017

Som man bäddar får man ligga

Tryggheten måste återvinnas
Politik och myndighetsutövning är inte en lek. Det är verksamheter som måste tas på största allvar och det handlar om hur vårt samhälle fungerar och hur vi vill att det ska förändras för att bli bättre. Myndigheter ska säkerställa att lagar, och den ordning som demokratiska politiska församlingar beslutat, gäller oss alla jämlikt. Varje land på vår jord är en egen lagstiftningsyta där dess historiska och nuvarande befolkning skapat en särskild samhällskultur. Den svenska särskilda kulturen definieras av FN som extrem jämfört med de allra flesta andra länders generella kultur. Jag har tjatat om denna insikt för och det tål att tjatas om igen och igen och igen! Vissa vill förneka att det är ett faktum. Det är en viktig insikt för människor som vill att vårt särskilda samhälle ska utvecklas positivt. När polisers personliga bilar sprängs, när det skjuts med automatvapen mot enskilda polisers hem och när handgranater slängs mot poliser förstår de allra flesta att det svenska samhället på tok för sent tagit trygghetsfrågorna på tillräckligt stort allvar.
http://www.worldvaluessurvey.org/WVSContents.jsp


Ansvaret för en ökande otrygghet faller tungt på alla politiker som tidigare, och fortsatt, inte förstår konsekvenserna av allt större och trångbodda utanförskapsområden. Och som inte vill fatta konsekvenserna av allt fler tusentals som olagligt vistas i landet. Som inte förstår konflikterna som uppstår när bara storstadsregionerna är i fokus. Och som inte förstår vad ett aktivt värdegrundsarbete innebär. Många saknar också förståelse för att en reglerad invandring också innebär att man måste upprätthålla de regler som gäller, av många skäl bland andra av rättviseskäl.
https://www.sydsvenskan.se/2017-02-06/lat-inte-landsbygden-bli-skrapytor-for-stadsbor


Framförallt måste vi bryta utvecklingen med växande utanförskapsområden och allt fler långtidsarbetslösa. Det är främst i dessa miljöer som extremism och kriminalitet växer sig allt starkare. Det är inget konstigt med att det är så. Så är det runt om på vår jord. Inkluderingsarbetet kan skötas betydligt bättre och det krävs nytänkande för att vi ska lyckas. "Superministern" Ylva Johansson skulle lösa denna utmaning men vi kan alla konstatera att nytänkandet lyser med sin frånvaro och nödvändiga reformförslag uteblir. Många förbättringar måste skyndsamt genomföras. MyndighetsSverige måste säkrare kunna säkerställa identiteter med till exempel fingeravtrycksverifiering och samköra register för att bättre kunna avslöja systematiska brott. Polisen måste tydligt ha befogenheterna, och uppdraget, att ständigt beslagta tillgångar människor förfogar över utan rimliga möjligheter att ha råd med den livsstilen. Huvudregeln för straff måste vara att de ska avtjänas, ingen automatisk strafflindring. Parallellt måste prisvärda bostäder för ekonomiskt svaga byggas i alla stadsdelar och i kransorter. Inkluderingsjobb för arbetsföra med fullt försörjningsstöd måste bli en självklarhet. Den naiva tidens politik måste få ett slut. Det är en ansvarsfull och positiv politik som kan försvara och utveckla vårt generella välståndssamhälle. Trenden mot ett tvåtredjedelssamhälle där en tredjedel lever under mycket dåliga förhållanden måste brytas. Den trenden leder oss alla mot ett oattraktivt samhälle att leva i.
https://www.dn.se/debatt/stall-krav-pa-obligatorisk-praktik-for-bidragstagare/
https://polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Gemensam-2017/Juni/Polisens-rapport-om-utsatta-omraden/
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/%C3%96vriga%20rapporter/Utsatta%20omr%C3%A5den%20-%20sociala%20risker%20kollektiv%20f%C3%B6rm%C3%A5ga%20och%20o%C3%B6nskade%20h%C3%A4ndelser%20(2).pdf
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/morgan-johansson-prova-ebo-fran-fall-till-fall
Om Sverige ska klara av att vara ett generellt välfärdsland måste i vart fall stora delar av landet vara attraktiva att bo i. Trygghetsfrågorna är fundamentala för om en plats är attraktiv eller inte. En plats som inte klarar av att säkra rimlig trygghet kommer att förlora attraktiv arbetskraft och platsen kommer absolut inte attrahera invandrade experter. Uppsala, och många andra delar av Sverige, är i stort behov av invandrade experter till våra företag och även till offentliga uppdrag. En plats där kriminella kastar granater mot våra poliser är inte en attraktiv plats.
http://24uppsala.se/2017/11/28/extra-handgranat-ska-ha-kastats-mot-polisbil-exploderade-pa-banvallen/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G11bwJ/polisattacken-i-uppsala-tillfallighet-att-ingen-traffades
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/poliskalla-handgranaten-kastades-mot-poliser
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-i-stabslage
Dagens kalkon
Dubbelmoralens miljöpartister. Så regeringsodugliga och så fulla av ansvarslöshet bortsett ifrån att det svenska folket ska ta ansvar för 99,9% av övriga människors miljö- och klimatpåverkan.. Lite raljerande erkänner jag att jag är MEN jag gillar inte inkonsekvens och vuxen oförmåga att tänka och agera ansvarsfullt vuxet. MP har haft en hög svansföring inom både flykting- och jämställdhetspolitiken. Den politiken klarar inte en 360 graders granskning. Hållbarhet har många perspektiv och det gäller att klara av att förhålla sig klokt till dem alla.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qnnw9g/mp-visste-men-gjorde-inget-forran-media-skrev
http://www.gp.se/ledare/mer-kaos-i-migrationspolitiken-1.4874064


Dagens stjärna
Våra poliser som gör vad de kan för att upprätthålla lag och ordning. TACK! Ni är viktiga för tryggheten, för att brott ska leda till straff och inte minst för att våra demokratiska värden ska kunna försvaras. Och till och med i BRÅs senaste underlag kan man nu se kraftiga ökningar som beskriver att tryggheten minskar. Fler duktiga poliser tack!
https://polisen.se/
https://www.bra.se/brott-och-statistik.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar