onsdag 15 november 2017

Nära

På riktigt
När blir ”saker” på riktigt? Kan det vara när man själv får uppleva olika saker som ”på riktigt” uppstår? För många är det mycket sannolikt så, och det inkluderas i begreppet erfarenhet. Utan att ha egna barn, hur kan man förstå den kärlek och den oro som föräldraskapet innebär? Utan att ha varit med om en anställningsintervju, hur ska man förstå hur det känns att vilja något och samtidigt vara helt utlämnad till några andras ställningstaganden? Utan att ha varit med om att starta ett företag och sakna intäkter, hur kan man ens föreställa sig den mentala pressen det representerar? Utan att ha varit med om en kraftig jordbävning tillsammans med sin familj, hur kan man förstå hur många beter sig i liknande lägen? Om man aldrig försökt hjälpa en drogberoende att bli drogfri, hur ska man kunna förstå hur extremt krävande ett sådant åtagande är? Om man inte själv bott i ett väldigt annorlunda land, hur ska man kunna föreställa sig hur det känns att inte ha några vänner, inte förstå språket och sakna kunskap om den synliga och osynliga särskilda kultur som finns överallt på vår jord.
https://www.synonymer.se/sv-syn/n%C3%A4ra


I talt med vår åldersrikedom och livsambitioner blir vi allt mer erfarna och bygger värdefulla referensbibliotek som vägleder oss. Referensbibliotek och kontaktnät som kan hemma men framförallt bidra till att stora misstag kan undvikas och att uppdrag kan lösas snabbt och med hög kvalitet.


Nära är alltid viktigast för alla människor. Nära blir för de allra flesta på riktigt. Det som upplevs i närsamhället formar oftast människors verklighetsuppfattning. Samtidigt finns allt för många människor som har en priviligierad närhet som tar sig rätten att högljutt tycka utan att veta vad de pratar om. Den rätten har de självklart i en demokrati, men dessa personer sprider ett förvirrande brus som inte bidrar till en bättre framtid. Visst inser du att om du växer upp och bor på Lidingö eller stadsdelen Söder i Stockholm, då har du en väldigt annorlunda verklighetsuppfattning än en som bor i Rinkeby eller i Borlänges. Ett samhälle styrt genom ambitioner, fakta, objektiva verklighetsbeskrivningar och människor med relevant kompetens utvecklas positivt. Ett samhälle styrt av tyckande, känslor, kändisar och just kraftigt subjektiva och begränsade verklighetsuppfattningar leder mot förfall. Sverige kan mycket bättre än nu! Uppsala och Sverige behöver ett nytt ledarskap!
https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/grundskoleutbildning/grundsarskola/verklighetsuppfattning
https://www.gavle.se/PageFiles/10866/Verklighetsuppfattning.pdf
http://www.dagen.se/livsstil/darfor-behover-vi-fysisk-beroring-1.685296






Dagens kalkon
Rickard Malmström. Det är både pinsamt och oacceptabelt hur Miljöpartiet och Socialdemokraterna hanterar Uppsalas föreningsliv. Trots brist på träningstider för redan befintliga klubbar, trots att Uppsala Nya Studenternas till sist blir verklighet tack vare Sirius fantastiska prestationer inom herrfotbollen fortsätter Malmström och några andra att uppmuntra och lägga tid på att förhandla med ett aktiebolag som vill flytta sin elitfotbollsverksamhet till Uppsala från Borlänge. I detta sammanhang duger aktiebolag, inom omsorgen har MP och S skottpengar på AB. Pinsamt och oacceptabelt! I bifogad länk till Radio Uppland kan du scrolla dig fram till tidpunkten 15:15.

Dagens stjärna
Malcom Kyeyune. Så insiktsfull krönika som är bilagd. När medelklassen börjar känna av otrygghet, köer och försämrad ekonomi, då ändras spelet dramatiskt fort. Oavsett samhälle. Det är alltid medelklassen som avgör framtiden i en demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar