tisdag 7 november 2017

Miljö och klimatarbetet ansvarsfullt och positivt

Grönt och hälsosamt
Vad är viktigast i ditt liv? Din hälsa så klart. När den inte fungerar tar hälsoproblemen över ditt liv i väldigt stor utsträckning. Det gäller oss människor jämlikt, oavsett hur ekonomiskt starka vi är. Vad påverkar mest ditt hälsotillstånd? Det du tar för givet i dagens Sverige. Ren luft att andas, rent vatten att dricka, näringsrik föda att äta och en solenergikälla som är i harmoni med livet på jorden. Det är grundläggande behov för våra mänskliga liv. Det är grundläggande behov för alla jordens arter. När luften är dålig, vattnet är förorenat, mattillgången är begränsad och näringsfattig och solen antingen för stark eller för svag påverkas livets förutsättningar kraftigt. Eftersom att det är så finner jag det märkligt att det finns människor som vägrar inse att vi människor måste vara mycket mer varsamma med vår jord och dess fantastiska tillgångar.

Vi är snart tio miljarder människor på vår gemensamma jord. Vi måste leva mycket klokare för att luften, vattnet, maten och solkraften inte ska bli våra motståndare istället för våra baskällor till ett friskt och långt liv.

Ett av huvudskälen till varför jag valde Centerpartiet som min politiska plattform är att det är ett parti med trovärdighet inom miljöpolitiken. Partiet bildades i min födelsestad, Falköping, av jordbrukande företagare. De företagare som lever av vår natur förstår självklart hur viktig den är för vårt välbefinnande, på många sätt. Sedan över hundra år har ett ansvarsfullt miljöarbete varit högt upp på Centerpartiets prioritering av sakfrågor. Det är klokt, eftersom det är en grundläggande överlevnadsfråga. En grön tillväxtpolitik leder mot en fantastisk framtid. En framtid där jag är övertygad om att delningsekonomin kommer att spela en enormt stor positiv roll runt om i världen. Det kanske är så enkelt att marknadsekonomi 2.0 är just delningsekonomin och dess former? Sannolikt.
Kina engagerar sig allt mer i miljö- och klimatfrågorna. Europa kämpar på. Det räcker dock inte. Världens största ekonomi, USA måste också ta sitt stora delansvar för att vårda vår natur betydligt mer hållbart. I dagarna väcktes ett hopp om att USA återgår till att ta sitt stora ansvar för en bättre miljöpolitik. Tänka sig att klimatförändringsskeptikern Trump ändå både beställt och släppte fram en klimatrapport som tydligt visar att människans rovdrift av jordens resurser har en stark negativ inverkan på jordens livsbetingelser.... Surprise......
https://www.nytimes.com/2017/11/03/climate/us-climate-report.html
https://www.whitehouse.gov/ceq
http://omni.se/ny-miljorapport-luften-forbattras-och-var-halsa/a/v4J9w
Dagens kalkon
Inkluderings och kvalitetsfientliga fackföreningar. Den hysteriska utbildningsinflationen av alla yrken är oklok! Det finns arbetsuppgifter som är alldeles utmärkta för arbetsdugliga men outbildade människor. Så länge det finns en chans till vidareutbildning borde det vara självklart att se till så att den allt längre utbildade personalen inom vården får ägna sig åt de kvalificerade arbetsuppgifterna.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sjukskoterskor-ska-inte-bara-tallrikar-och-tvatt/

Dagens stjärna
Pär Holmgren. Han är en engagerad och kunnig Uppsalaprofil som bidrar till att allt fler inser det positiva med att bidra till en miljösmartare livsstil.
https://www.expressen.se/debatt/ge-inte-upp-vi-kan-besegra-klimathotet/






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar