lördag 30 november 2013

Mjäk & ovärdigt

Utan driftiga och kloka inget välstånd
I Sverige har vi definitivt ett av världens starkaste samhällen vad avser synen om alla människors lika människovärde. Vi har idag inga stora problem med grupper som ser sig som mer värda bara på grund av etisk eller religiös tillhörighet.

Jag tycker att det är pinsamt att Ann Heberlein problematiserar på det sätt hon gör kopplat till Tavakolis öppna brev till Kent Ekeroth (SD). Tavakolis brev beskriver ett exempel av många invandrare som kraftigt bidrar till svenskt välstånd. Precis som Zlatan ber han inte om ursäkt för att han finns och han är stolt över att han just starkt bidrar till det svenska välfärdssamhället. Det har aldrig Ekeroth gjort eftersom han uppenbarligen inte dragit in många nettokronor till vårt gemensamma. Det är människor som Tavakolis som gör att vi kan ge våra svaga i samhället det vi vill att de ska få. I Sverige behöver vi bli bättre på att berömma och lyfta fram dem som är hårt arbetande företagare, forskare, uppfinnare och arbetare inom alla områden! Det är dom som skapar grunden för välståndet. Det tycks inte Heberlein förstå. Hon tycks inte förstå att utan personer som Tavakolis kommer våra svagaste och sårbaraste medmänniskor fara mycket illa. Det är bra för Sveriges utveckling att många av våra invandrare hjälper till att besegra Jante! Ur ett mänskligt perspektiv är vi alla lika mycket värda. Ur ett ekonomiskt perspektiv ser varje individs resultat och balansräkning mycket olika ut. Det är verkligheten Heberlein! Du kanske ska besöka den?
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/ann-heberlein-att-sa-manga-gillar-borzoo-tavakolis-artikel-ar-oroande/
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/till-kent-ekeroth-riksdagsledamot-for-sd/

Höga böter för förtal och allvarliga hot
Vi måste sätta hårt mot hårt på nätet och tydligt markera att vi, samhället, inte accepterar att människor förtalar eller allvarligt hotar andra. I dagens Internet och mediasamhälle är det enkelt att förtala och hota. Metoden används garanterat som ett instrument i olika maktkamper. Därför bör bötesstraffen för liknande övergrepp kraftigt höjas. Då kan det avskräcka men också ge en rimligare ekonomisk ersättning för den skada som förtal kan leda till för den person som felaktigt förtalas. Det är motbjudande att ta del av att vår nya ärkebiskop utsätts för ständiga kränkningar. Ingen ska behöva stå ut med kränkningar och de som utför dem bör straffas med minst mycket högre böter som i huvudsak ska gå till den kränkte.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vag-av-nathat-mot-nye-arkebiskopen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar