torsdag 21 november 2013

Kvinnodominans & integritet

Idrottsgala i Uppsala
Igår och under natten har det varit idrottsgala i Uppsala. Härlig tillställning för att lyfta idrotten och särskilt ge utmärkelser till några av de bästa inom olika grenar. Ledare och idrottare. Som allt oftare dominerade kvinnorna och tog hem de flesta priserna. Möjligen hade Sirius herrlag i fotboll kvoterats in för att antalet män som fick priser skulle bli fler. Tror att det istort "endast" var Sirius priser och priset till årets eldsjäl som gick till män. Trendspaningen om att kvinnor snabbt tar över är fortsatt aktuell. Känns kul och viktigt att min dotter sannolikt växer upp i ett samhälle där kvinnor och män verkligen har i stort sett samma möjligheter. Möjligen finns det några yrken kvar som kräver stor styrka men även det har ju kvinnor inom vården visat under många år att dom fixar.

I veckans Dagens Samhälle kan vi läsa en artikel som problematiserar om faktumet att kvinnor blir allt duktigare än män i skolan. Att skolans flesta jobb innehas av allt fler kvinnor ses också som ett stort bekymmer. Fler män efterlyses inom skolans värld. Inte minst för att säkerställa att proven inte enbart utformas på ett sätt som anses gynna kvinnor... Varför tror du att det endast tycks bli kvinnor kvar bland de som jobbar på våra skolor? Är det bara en lönefråga?

Upp till kamp
Vi måste säga ifrån! Det är inte ok att vår integritet kränks allt mer utan att det finns någon misstanke om eller koppling till brottslig verksamhet! Varför hör jag inte t ex Annie Lööf (partiledare C) eller Johan Linander (rättspolitisk talesperson C) tydligt göra Centerpartiets tydliga inställning i denna fråga hörd? Vi gillar inte att leva i ett massövervakningssamhälle! Vi anser att fredliga och skötsamma människor ska få leva sina liv utan att staten, EU, USA etc godtyckligt ska få spionera på oss. Vi vill inte leva i ett sådant samhälle! Det är ett farligt och frihetsinskränkande samhälle! Det är Europaval inom kort! Dax för C att göra vår självklara inställning i integritetsfrågorna känd! Nu!
http://www.dn.se/ledare/signerat/bakvant-om-vem-som-far-veta-vad-om-vem/


2 kommentarer:

  1. Johan Linander var ute i nationell radio igår. Och försvarade förslaget om polisens smidigare tillgång till alla lagrade data.

    Trots att vi i Centerpartiet egentligen tycker tvärt om...

    Jag bloggade lite om det (också):

    Lakes Lakonismer: Centerpartiet - Otydligast i riksdagen, av en anledning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är tyvärr inte förvånad. Det finns ett talesätt som lyder "man har de företrädare man förtjänar"... Vi måste ha gjort något ont i ett tidigare liv Markus. Precis som i Ärna frågan tycks omdömet svikta. Det gör det för ofta för endel.

      Radera