tisdag 17 september 2013

Farligt spel

Det måste löna sig att arbeta
Det är viktigt att det lönar sig att arbeta jämfört med att leva på bidrag. Löneskillnaden mellan en person som har ett första arbete alternativt ett arbete som inte kräver högkvalificerade kunskaper och en person som får försörjningsstöd, bostadsbidrag etc måste vara påtaglig. Det generella välståndet kommer inte att kunna upprätthållas annars. Så långt håller jag med riksregeringen och stöttar skattesänkningen för lågavlönade. Att däremot i nuläget ytterligare sänka skatten för människor som av många anses vara högavlönade, i ljuset av att Sverige har en minoritetsregering, riskerar att bli ett dumt drag. I grunden tycker jag att det är bra att skattetrycket i Sverige minskar. Det är fortfarande så att vi i Sverige får styra allt för lite över våra egna hårt inarbetade pengar. Men det gäller också att veta när tiden för liknande sänkningar är rätt.

Idag upplever många att skola, vård och omsorg inte fungerar tillräckligt bra. Idag upplever många att den organiserade brottsligheten håller på att ta ett fast grepp om Sverige. Idag upplever många att invandringen inte är hållbar förrän integrationen kan hanteras betydligt bättre än nu. Att i det läget ge SD chansen att åter vinna poäng genom att möta människors oro med smarta politiska drag är oklokt. Om S, MP och V i riksdagen lyckas ändra i skattesänkningsförslaget och ta bort delförslaget att höja gränsen för statlig skatt, då är risken stor att SD ansluter sig till det. Då börjar redan nu SD få ett riktigt inflytande över politiken. Det tycker jag är olyckligt eftersom missnöjespartiet SD också i grunden är ett destruktivt främlingsfientligt parti.
http://www.dn.se/ekonomi/rodgrona-och-sd-kan-stoppa-skattesankning/

SD tycks också vara ett mycket elitistiskt parti. SDs ledare i Uppsala är deras ledare både inom kommunen, landstinget och snart inom kyrkan. Undrar om det är så de kommer att representera folket om de får en massa ytterligare förtroendeplatser efter valen 2014?
http://www.unt.se/uppsala/sd-gick-framat-i-uppsala-2592085.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar