lördag 7 september 2013

Fattigpensionärer & övervakning

Politiskt självmord
Varför vågar så få politiker tala i klartext? Är det för att ingen vill höra budskap som upplevs som negativa? Så är det nog och i synnerhet då det bland yrkespolitiker ses som politiskt självmord. Invandrings och integrationspolitiken är en elefant i rummet. En annan är pensionssystemets kommande sönderfall om inte fler jobbar och jobbar längre.

Istället ägnar sig oroande många politiker åt t ex idiotiska erbjudanden som att få skattepengar för att vara ledig ett år. Även om det är i Norge är det en sjuk idé och i ett DN reportage har snyltaren fått ett tydligt ansikte i Vegard Skjervheim. Att snylta på andra trots att han är fullt arbetsduglig och det finns jobb försvarar han med att "det inte är utslag av lathet utan mer handlar om brustna illusioner." Norrmännen kanske, tack vare sina oljemiljarder har råd med liknande idioti. Det har inte Sverige. Sverige har ett kraftigt underfinansierat pensionssystem och vem blir omvald eller vald på att vilja höja pensionsåldern, sänka pensionerna etc? Om trettio år kommer det med nuvarande utveckling finnas gott om fattigpensionärer. Det är ju inget problem idag.....
http://www.unt.se/ledare/det-finns-en-elefant-mitt-i-det-politiska-rummet-2578548.aspx
http://www.dn.se/ekonomi/betald-ledighet-lockar-unga-i-norge/

Abdikerat?
Har C och FP, särskilt C på riksnivå, abdikerat från motståndet mot massavlyssning av folket? Nu måste denna negativa och oacceptabla utveckling brytas!!!
http://www.unt.se/ledare/en-nara-partner-till-nsa-2578544.aspx
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/granslos-overvakning/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar