lördag 14 september 2013

Egoism & Stefan Löfven

Hur många gör något även för andras välbefinnande?
Beteendevetare har genom åren gång efter gång beskrivit hur egoistiska människor är. Särskilt människor som har svårt att tillfredsställa grundbehov som mat, dryck, värme och kärlek. Maslows behovstrappa kan vägleda om i vilket livstillstånd vi människor generellt orkar bry oss om fler än oss själva. Jag delar professorn i psykologis slutsats att vår mänskliga evolution framförallt utvecklats positivt genom vår utvecklade förmåga att bry oss om varandra. Tråkigt att professorn skriver så avancerat att jag tror många inte förstår vad han skriver.
http://www.unt.se/debatt/vi-vill-inte-bara-gynna-oss-sjalva-2588781.aspx

Hur går flyktingströmmarna?
Att bry sig om andra är bl a att ge flyende människor skydd och övrigt stöd. Tyvärr finns massor av människor på flykt på grund av andra människors egoism och oförmåga att kompromissa eller vilja att söka samförstånd. Tydligen exploderade flyktingströmmarna till Sverige förra veckan. Framförallt från Syrien och Eritrera. Runt 2.000 människor bara under förra veckan. På årsbasis motsvara det halva Uppsalas befolkning dvs 2.000 * 52. Är det någon som vet hur alla dessa stackars människor lyckas fly hela vägen från Eritrea och Syrien till Sverige? Tar de båt hela vägen och mest åker på internationellt vatten? Om de kommer  markvägen, hur är det i dessa terroristrädslans och övervakningens tidevarv möjligt att passera så många andra länder utan att få skydd där?

Löfven läste nog min blogg igår
Idag kan vi läsa ett debattinlägg från S och deras ledare Stefan Löfven. Vackra ord om hur viktigt det är att samarbeta och att stötta varandra och inte bara tänka på sig själv. Reinfeldts utmanas till debatt och anklagas för feghet för att gång efter gång vägra att ställa upp på debatt och tänkas få personifiera det egoistiska samhällsbygget. Till sist möts de nog.

Löfven talar om hur viktigt det är att fler får riktiga jobb, att våra barn får bättre utbildning, att våra sjukhus ger bra sjukvård och omsorg och att vi tar ett miljöansvar. Som sagt vackra ord och samma övergripande huvudfrågor som alla partier tar upp. Han vädjar till mitt hjärta att inse hur förädisk Reinfeldt är och hur mycket medmänskligare Sverige blir om han får styra landet. Fina ord MEN VAD vill han göra och hur finansierar han det? Kan han enas med V och MP om det S själva möjligen kompromissat fram?
http://www.dn.se/debatt/fredrik-reinfeldt-mot-mig-i-debatt-om-sveriges-vagval/

2 kommentarer:

  1. Att fråga Löfvén vem han skall regera tillsammans med är som att fråga någon om resultatet innan matchen spelats.

    Frågan kommer från en som inte heller vet hur matchen kommer sluta.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att ingen vet hur valen sist faller ut. Jag delar dock Reinfeldts syn att det är bra om vi väljare får några tydliga budskap som inte kan brytas i kohandeln som inträder när regering ska försöka formas. Jag tycker inte det krävs klara lag MEN några huvudfrågor ska helst vara tydliga icke möjliga kompromisser typ skatter, valfrihet, företagandets villkor, byggregler etc. Annars kan ju ett parti sälja valbudskap som de senare inte lever upp till och det tycker jag är fel. Möjligen skulle alla partier få redovisa vilka frågor de inte kompromissar om och vilka de kan tänka sig att kompromissa om.

    SvaraRadera