fredag 22 februari 2013

Stoppa EUs idioti

Vem värnar våra skattepengar?
Om inte våra folkvalda representanter väljer att, eller klarar av att, värna våra skattepengar hur skall vi då kunna säkra att våra gemensamma pengar används klokt? Det är helt oacceptabelt att byråkraterna inom EU ständigt tycks komma undan från anmärkningsvärd misshushållning av våra skattepengar. Gång efter gång, under 18 år tydligen, anser revisorerna inom EU att kommissionen inte bör ges ansvarsfrihet men det negligeras. I procent kan drygt 3% av budgeten anses lite men i absoluta tal är det massor av pengar. Vi måste få till fler folkvalda EU representanter som är mer ansvarsfulla med våra skattepengar och som avsevärt krymper antalet frågor som skall styra ca 500 miljoner människor med stora kulturella och samhällssystems skillnader! EU är viktigt för oss 500 miljoner men om EUs agenda begränsas frigörs Europas krafter och olikheter mer och det tror jag skapar en betydligt starkare Europeisk ekonomi än nu! Visst är EU projekt nitiskt jobbiga och de kan definitivt förenklas men istället för allt för nitiska regler måste missbruk ge hårdare straffas som förhoppningsvis avskräcker dem som vill fuska, det är en bättre väg framåt.
http://blog.svd.se/larssonsvarld/2013/02/21/stoppa-eus-redovisningsslarv/

Även i Uppsala har vi ett exempel på att det finns politiker som inte värnar våra skattepengar. Trots att Försvaret bl a hävdat militära riksintressen mot dragningen av en cykelväg fortsätter bl a Sossar och i vart fall en moderat att tycka att vi skall fortsätta att slösa skattepengar istället för att skattepengarna används till möjliga projekt och att vi parallellt försöker förhandla fram alternativa lösningar som har en chans att realiseras. Jag kommer inte som folktjänare bidra till att våra skattepengar slösas. Tycker du att politiker skall slösa bort våra skattepengar?

2 kommentarer:

  1. Sympatiska åsikter. EU skulle ju kunna vara bra och fungera i enlighet med ursprungsambitioner. Men risken är stor att konsekvenserna av EU's handlingar istället motverkar gemenskap.

    "Den politiska sjukan" att förringa "civila människor" och istället upphöja "de politiska representanterna" med automatiskt rättfärdigande av stora skatteuttag, för att användas till allehanda godhet. Kosta vad det kosta vill. Det är ett stort hot både mot EU, dess medborgare och parlamentarismen överlag. Och blir förstås tydligare i tider av ekonomisk stagnation.

    Bekämpar man ständigt den sjukan så är man åtminstone ur några perspektiv, en bra politiker.

    SvaraRadera
  2. Jag delar dina åsikter! Idag gjorde den politiska "sjukan" sig påmind även i en nämnd inom Uppsala kommun. Trots att vi har ekonomiskt utmanande tider tar många partier och politiska företrädare väldigt lite hänsyn till att vi alltid lever med begränsade resurser. Ansvarsfulla politiker respekterar våra gemensamma pengar, skattepengarna, och överväger ständigt hur de bäst kan skapa maximal nytta för våra invånare utifrån olika vägval.

    SvaraRadera