söndag 17 februari 2013

Skatteplanering & schlager

I tiden
Tänk att det hela tiden tycks vara så att lagstiftaren i Sverige och i större regionala perspektiv, typ EU, tycks oförmögna att tidigt hindra negativ utveckling. Kanske inte så konstigt om de lagstiftande individerna inte representerar erfarenheter från olika verkligheter och multisarna lägger massor på lobbyister som påverkar dessa personers inställning.  Trots det är det positivt att världens rikaste länder, de så kallade G20, nu tycks förstå att man inte kan acceptera att multinationella företag tjänar en massa pengar på deras marknader men de får inga skatteintäkterna eftersom de stora och mäktiga multisarna maximalt skatteplanerar. Självklart gör de så! Varför skall de inte göra så? Det är inte olagligt. Uppenbarligen börjar de rikaste länderna känna av de negativa effekterna av att t ex Google och Facebook inte betalar några relevanta skatter i lokalmarknaderna samtidigt som annonsintäkterna för gammelmedia är påväg mot mycket låga nivåer. Sverige är inget undantag. Google och Facebook tar allt mer av annonskakan och om presstödet helt tas bort har vi snart mycket få och knappast några journalistiskt undersökande tidningar kvar. Go G20! Go! Vad tycker du?

Missnöjesröstning
Precis som med det svenska folkets stöd till Sverigedemokraterna för att markera ett stort missnöje gjordes samma markering på gårdagens deltävling av Melodifestivalen. Att Ravaillacz gick till final var ett tydligt budskap om att gruppens budskap får medhåll av många. Måste erkänna att jag bidrog till att de fick många röster och till att förstärka Radiohjälpen. Hur gjorde du?

Sossar som vet vad de pratar om
Börjar känna mig lite tjatig men en generös flyktingpolitik måste vara hållbar. Några ledande Sossar, kommunalråden i Malmö, Södertälje och i Borlänge, kan vittna om att vi idag inte klarar av att hållbart fortsätta med nuvarande generösa nivå på flyktingpolitiken. Läs t ex om detta i dagens Expressen. Det handlar inte om att inte vilja stötta människor i nöd utan om att klara av att erbjuda bostäder och att inte våra egna lokalsamhällen socialt skall falla samman. Varför fortsätter så många att förneka den sanningen och därigenom endast bidra till att SDs stöd bland svenskarna ökar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar