torsdag 7 juli 2011

Energi är allt och C kan leda den rätt



Vilken makalös sommar som 2011 bjuder på! Inte en dålig dag på två veckor, många möten med underbara vänner, god mat och ljuvliga drycker. För att inte tala om alla härliga bad i ett allt varmare hav. Det kan tyckas lite väl bra och du har rätt. Idag förlorade jag och sonen en golfmatch mot ett annat team bestående av en far och en son. Det var bedrövligt att förlora men med tanke på att vi endast spelat en runda tidigare, i maj, inte hade egna klubbor, inte hade golfskor, spelade på deras hemmabana osv kan det finnas rimliga förklaringar till det fruktansvärda som inträffade på Tylösands norra golfbana i juli 2011. Det skall aldrig hända igen. Jag och sonen hade helt enkelt inte tillräcklig energi idag. Materialet är ju bara en ursäkt....

Centerpartiet fick en del utrymme i Almedalen och i media idag. Bl à blev det tydligare att Centerpartiet inte ser kärnkraften som bäst väg framåt utan att vi föredrar alternativa energislag. Personligen har jag inte varit helt negativ till kärnkraft men det negativt avgörande för mig är att jaginte tycker att det är ok att vi idag, av kortsiktiga egoistisk skäl, väljer energislag som lämnar livsfarligt avfall efter oss till kommande generationer i över 100.000 år framöver. Hur kan FP tycka att det är ok? Jag trodde deras skolengagemang inte bara handlade om den egna välfärden utan om de kommande generationernas bästa också. Logiken hänger inte riktigt ihop.

Om Sverige fortfarande hade en chans att åter bli en världsledande nation inom kärnkraftsindustrin, då kanske jag skulle vara lite mer positiv MEN den tiden är förbi. Sossarna förbjöd forskning inom kärnkraft för många år sedan och nu är vi kunskapsmässigt för långt efter. Däremot har vi fortfarande en chans inom alternativa energislag om inte det Moderatledda finansdepartementet håller tillbaka så mycket som de gör istället för att bättre stimulera energiomställningar i linje med förslag som det Centerledda Miljödepartementet löpande presenterar. ABB satsar massor på energieffektivisering och alternativa energislag. De tycks vara klokare än många politiker... Hur svårt kan det vara? Tyskland, Danmark och fler duktiga nationella lag gör mer än Sverige. Sverige behöver mer kraft bakom det i huvudsak Allianspositiva Centerpartiet! Då blir Sverige mer långsiktigt hållbart och rikt. Håller du med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar