måndag 30 augusti 2010

Kraften underifrån

Idag har Kommunfullmäktige chansen att i handling visa att man stöttar ett projekt, Gränby Arena, som bygger på ett initiativ från vår lokala idrottsrörelse och som fått stöd av det lokala näringslivet. Behovet av fler idrotts och multiarenor är stort. Alliansen gör mycket för att stötta de folkrörelseinitiativ som finns. Stora delar av oppositionen påstår att de förstår att behovet av mer kapacitet för idrottsrörelserna är stort. Trots det motarbetar de nu denna möjlighet. Vi skattebetalare har nu chansen att stötta ett projekt som tillför kommunen en mycket efterlängtad multiarena. Vi får chansen att stötta detta positiva projekt genom att ge ett fördelaktigt lån och genom att under 25 år garantera 20% av areanans beläggning. 20% som framförallt kommer att komma våra lokala idrottsrörelser till gagn.

Jag beundrar alla de idrottsklubbar som lagt massor av ideell tid på att göra detta möjligt. Jag beundrar också alla inom näringslivet som är beredda att ta en stor risk för att bidra till en positivare utveckling för vår kommun. Jag ser gärna fler liknande initiativ från våra folkröreleser och från vårt lokala näringsliv. NU har vi i Uppsala chansen att förverkliga en multiarena som inte bara Uppsala kommun får glädje av utan hela vårt län. Inte minst alla de nya arbetstillfällen som projektet kommer att skapa är efterlängtade. Många av arbetsuppgifterna utgör lämliga instegsjobb för ungdomar och invandrare.

Som jag sagt tidigare vill jag se mindre av den smaklösa smutskastning som MP ägnar sig åt. Smutskastningen är skamlig och bidrar oförtjänt till att spä på det politikerförakt som finns i vissa kretsar. Jag vidhåller att MP bör be alla dem som de anklagar för mygel om ursäkt eller lyfta fram konkreta bevis på att något otillbörligt ägt rum. Det finns inget som tyder på något mygel och om det mot förmodan finns något mygel ställer sig självklart ingen i beslutande ställning bakom något liknande. Skäms! och skärpning MP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar