torsdag 19 augusti 2010

Äntligen

Äntligen har två viktiga förändringar inträffat. En handlar om att vi nu tycks få en patientförsäkring som inte förolämpar de som blivit felaktigt behandlade i vården. Den andra handlar om att nu börjar verkligheten komma in i Miljöpartiets vardag.

Patientskadeförsäkringen

Jag har personliga erfarenheter av att en mycket närstående blev mycket felbehandlad inom sjukvården. Felbehandlingen gav henne en livslång allvarlig skada. En skada som när som helst kan leda till att hennes dagar slutar allt för tidigt. För oss som inte drabbats av något liknande är det självklart att förstå hur det känns. Det vi kanske kan förstå är att det var ett hån att hon knappt fick 10.000 kronor från patientskadeförsäkringen för det som hänt. Det är en stor förolämpning och det hade varit bättre att inte ge något alls. Nu har äntligen villkoren förbättrats avsevärt så att de vårdgivare som har dåliga kvalitetsrutiner eller om läkemedelsföretagen slarvat, då kommer det att kosta betydligt mer. Inga pengar i världen är nog om man drabbas av något allvarligt och livshotande. Trots det är det ett steg i rätt riktning då det förhoppningsvis hjälper till att driva fram kvalitetsarbetet ytterligare inom vården och inom läkemedelsindustrin! Äntligen!!

Miljöpartiet tvingas kompromissa i viktiga frågor

Läste i DN att MP nu tvingats backa i en hjärtefråga, flyktingpolitiken. För att eventuellt få makt. Gud förbjude. På område efter område tvingas nu MP kompromissa kraftigt och den "tacksamma" rollen som miljöns oansvariga lobbyist i politiken och i vissa andra frågor tycks gå mot sitt slut. Självklart kommer den verkligheten även att infinna sig i Uppsala om katastrofen med V, MP och S skulle få makten här. Frågan är om MPs väljare förstår detta i tid? Om de gör det tror jag att vi kommer att få se att många som hittills röstat på dem kommer att nyktra till och istället välja att satsa på t ex Centerpartiet som har över 50 års erfarenhet av att bl a driva en aktiv miljöpolitik som givit stora resultat. Centerpartiet har aldrig haft egen majoritet. Vi är vana att förhandla och kompromissa men vi är också ett parti som inte vänder kappan efter vinden. Sedan 100 år kämpar vi för ett företagsamt och demokratiskt samhälle. Sedan 50 år tjämpar vi också för en politisk väg framåt som balanserar mellan ekonomisk tillväxt/välståndsbygge och vår förmåga att lämna en bra miljö till kommande generationer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar