lördag 13 januari 2024

Gerillaförsvar

Chanslösa i ett frontalkrig 

Hur mycket får Försvaret kosta? Vad kommer en anslutning till NATO innebära? Det senare sannolikt att våra yttre försvarslinjer förflyttas till Finland, Litauen, Lettland, Estland, Polen och Norge. Som del av NATO, om USA inte lämnar under ett nytt Trump-styre, har vi en chans att vinna mot ett frontalangrepp från Ryssarna. Om vi inte kommer med i NATO borde Sveriges viktigaste försvarsfokus vara på ett effektivt gerillakrig. Med drönare, bazookas med mera kan vi garanterat göra det dyrt i liv och pengar att med våld ta vårt territorium. Och vi kan slå till mot mål inne i Ryssland samtidigt som vi gerillakrigar på hemmaplan. Nedan SVT-reportage tycker jag andas att stark gerillakrigförmåga är rätt försvarsmetod. Även om ett NATO-medlemskap blir av är det klokt med god gerillaförmåga när Sveriges yttre försvarsgräns flyttas till Norge, Finland, Baltikum och Polen. Du kanske vet att Ryssland har ett Östersjöterritorium mellan Polen och Litauen. Där heter huvudorten Kaliningrad.

”Totalförsvaret behöver öka förmågan att försvara sig mot ryska angrepp från luften.

Det är en av lärdomarna från kriget i Ukraina som dragits av svenska Försvarsmakten – som nu vill att flera myndigheter utöver dem själva ska utveckla lokala luftvärnsenheter.

– Vi måste ta in drönarkriget i vår fortsatta tillväxt, säger operationschef Carl-Johan Edström.”



Min övertygelse är att Sveriges bästa försvar är att satsa på gerillakrigföring och en inkluderande inkluderingspolitik. GRG, lättrörliga kanoner och drönare är mycket viktigare än JAS-plan. Personligen är jag övertygad om att Sveriges imponerande vapenindustri skulle bli mycket mer framgångsrik om vi satsade mycket mer på moderna försvarslösningar som bygger på principen, ni kan kortsiktigt militärt ta över vårt territorium men det blir mycket kortsiktigt för vi kommer massivt slå ut er med våra gerillametoder både på vårt territorium och på ert. Och en inkluderande integrationspolitik är inte minst viktigt för att motverka många illojala samhällsinvånare. Lojalaliten ska vara stark till vårt demokratiska och frihetliga samhällskontrakt där vi gemensamt bryr oss om våra svagaste.

För mig är det självklart att vara beredd att med mitt liv försvara svenskarnas och Sveriges frihet. Det finns mycket som måste bli bättre i Sverige men en sak är klar, få människor runt om på vår jord, 8,1 miljarder människor, har så mycket frihet som svenskar. Det vet människor som lärt sig mycket om andra kulturer runt om på jorden. Och inte minst WVS beskriver det väl i länk nedan. Den upplevda friheten är viktig för väldigt många svenskar. Hur många är beredda att offra sitt liv för att försvara vår frihet? Landet där människor av egen kraft kan bli extremt rika och landet där våra svagaste får omsorg. 

Jag delar David Lagercrantz kritik över att Kristersson kommunicerar på ett sätt som lätt kan tolkas som att många invandrare inte är lojala mot konceptet Sverige. Min erfarenhet är att väldigt många invandrare absolut skulle välja att strida mot anfall på vår frihet. Tolkningen av politiker att invandrare är illojala mot konceptet Sverige är felaktigt. Politiken borde istället fokusera på att mycket bättre inkludera och integrera invandrare in i det ständigt föränderliga konceptet Sverige. 

Det politiska Sverige är usla på att driva effektiv inkluderings/integrationspolitik. Att vi lyckas med det har avgörande betydelse för om Sverige kan vara ett av världens bästa generella välfärdssamhällen år 2050. Det ska vara svårt att bli svensk medborgare. Rimliga minimikrav är: 0 domar för brott. En miniminivå avseende kunskaper i svenska. Avklarat prov om svensk samhällskunskap. Avklarat prov i särskilda kulturdrag jämfört med många andra samhällen. Avklarat prov som fokuserar på att beskriva vad det svenska samhällskontraktet går ut på, skatt i utbyte mot X, Y… Obegripligt att inte M och C kunde klara av att bli det nationella företagsamma och medmänskliga politiska alternativet som attraherar minst 40 procent av befolkningen. Ett stort misslyckande. Lagercrantz artikel är läsvärd. 

”Vi måste börja tala högt om de förväntningar som följer av ett svenskt medborgarskap. Ytterst handlar det om att med vapen i hand – och med livet som insats – försvara Sverige, våra värderingar och vårt sätt att leva. Medborgarskap är inte en resehandling.”




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar