fredag 26 januari 2024

Dårars försvarstal

Sluta förstör skolan

Vem har störst skuld till att Sverige drivit en ansvarslös och dålig migrationspolitik? Därom träter S och M. De kan lägga av med det. De har båda kraftigt skadat Sverige och det är ett faktum. Deras försvarstal är inte längre intressanta, gå vidare! Om de inte vill fortsätta att skada Sverige och dess folk är det dags för dem att gå vidare och istället hjälpas åt att laga det som förstörts. Deras politiska propagandatjäbbel fungerar inte på svenskarna längre. Det är bara missnöjet som ökar och därmed stödet för missnöjespartiet Sverigedemokraterna. 

S och M kan börja med att tillsammans rädda skolan! Rik som fattig tjänar på det. Läs Anna-Karin Wyndhamns, GP, totalsågning av Sveriges flumskola nedan. En flumskola som också efter Björklunds, Liberalerna, reformer i praktiken struntar i de 25% elever som 

Pseudovetenskap. Kritiken är inte nådig när tre kognitionsforskare granskar stödet för de bärande idéer och företeelser som över lång tid kommit att prägla arbetsformerna i svensk skola. Agneta Gulz, Magnus Haake och Björn Sjödén har prövat och sammanvägt empiri och resultat från en rad olika akademiska discipliner (såsom datavetenskap, neurovetenskap, psykologi och pedagogik) i syfte att förstå, förklara och förbättra lärande.”

”Deras slutsatser ger klart besked: mycket av det tankegods som bestämt såväl lärarutbildningens innehåll som skolans riktning bygger på myter, inte vetande. En sådan seglivad myt är differentierad undervisning som kungsväg för inkludering. Rent praktiskt innebär den att läraren förväntas göra individuella anpassningar så att innehåll, metod och arbetsprocess möter varje elevs kunskapsnivå, förmåga och intresse.”

”Det fodrar att läraren dagligen har att lösa en pedagogisk ekvation som innefattar över tjugo, ofta närmre trettio elever. Omständlig dokumentation följer av kraven på justeringar, varför planeringstiden kvickt försvinner in i pappersexercis. Till ingen som helst nytta.”

https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/flumpedagogiken-bygger-pa-myter-inte-vetande.39777507-cd95-4c07-8b6c-aad8b551d97f

Sluta också att dumförklara Uppsalaborna. Att lite få påverka Uppsalas långsiktiga byggande är av betydelse. Att kunna rösta för att vikta om hur Uppsala byggs ut till år 2050 är värdefullt. Även om Utvecklingspartiet demokraterna ville ha en tydligare fråga, för att undvika det trams som vissa nu ägnar sig åt, är frågan acceptabel. Det handlar inte om att stoppa alla nuvarande planer. Det vill inte UP och det går inte heller då en stor majoritet partier vill bygga massivt. Det handlar om att ta ställning till om man tycker det är klokt att minska byggplanerna i södra stadsdelarna och öka dem främst i Storvreta, Vattholma och Skyttorp. Då stärks mycket större delar av ett geografiskt stort Uppsala. Då finns elevunderlag för förskolor och grundskolor även i norra delar av vår stora kommun. Då ökar de invånarnas närservice och det förbättrar även miljön.

Uppsalaborna får genom folkomröstningen påverka kommande översiktsplan som styr hur Uppsala långsiktigt byggs ut. Resultatet av folkomröstningen kan påverka kommun- och regionvalet 2026 och har betydelse för hur översiktsplanen 2028 fastställs. Det vi vet är att Fyrspårsavtalet och spårväg har majoritet i kommunen eftersom L åter ändrade sig och anslöt sig till S, V och MP. Uppenbarligen företrädde aldrig M en enig opposition i stadsbyggnadsfrågor.”

”UP fortsätter att verka för minskad bebyggelse i södra staden och för mer bebyggelse längs befintliga tågspår norr och västerut. Och för ett nej till spårväg.”

https://unt.se/debatt/replik/artikel/sluta-dumforklara-uppsalaborna/rmyxqz8r

Om det nu är så att det är svårt att förstå inriktningen som JA eller NEJ betyder i folkomröstningen den 9/6 2024 är det ett av många bevis om skolans misslyckande de senaste åren. Vissa tycker säkert att frågan i sig är flummig. Det kan jag delvis hålla med om men det är en rådgivande folkomröstning där frågeställningen är om en omfördelning av de 33.000 bostäderna i södra stadsdelarna till andra delar av en stor kommun står på spel. Att Pelling säger att frågan om staden inte direkt pekar ut södra stadsdelarna spelar ingen roll. Det är det som valet handlar om och i det beslutande valet 2026 får det betydelse. I bästa fall kan vi efter valet 2026 lägga ner spårvägsprojektet. Då har Länstyrelsen och domstolar sagt sitt. 

När ber M också om ursäkt för att Sverige kört ner i diket?

https://www.expressen.se/ledare/bade-s-och-m-borde-be-folket-om-ursakt/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar