torsdag 18 januari 2024

År efter år av grov kriminalitet

Att ropa i öknen

Den grova och organiserade brottsligheten måste arbetas bort. Ett av huvudskälen till varför det är viktigt är att den grova och spektakulära brottsligheten hotar Sveriges demokrati och svenskarnas integritet. Även i frihetens Mekka, Sverige, är demokratin under anfall från flera auktoritära krafter som vill centralstyra mer och som vill massövervakning oss invånare. 

https://sverigesradio.se/artikel/kommunalrad-kraver-krafttag-mot-den-organiserade-brottsligheten

I till exempel Uppsala är det många grovt kriminella som sitter häktade eller i fängelse dömda till långa straff. Vad händer med dessa personer i fängelset? Kommer de att ”se ljuset” och bli laglydiga och självförsörjande när de släpps ut? Hur stor är sannolikheten för det? Jag vet inte hur många gånger jag hört Leif GW Persson sagt att nästan alla grovt kriminella är återfallsförbrytare. Och när de sitter inlåsta kan de inte mer än beställa brott…

Jag hoppas regeringen och den nya rikspolischefen får ordning på det svenska rättssamhället. Om de ska lyckas måste de säkra en hel rättskedja och fatta att även domare är en viktig del av rättssystemet. Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. 

Utredning efter utredning och reportage efter reportage visar att barn med en eller flera kombinationer i mycket högre utsträckning än andra kan bli kriminella och drogberoende som vuxna. Trots kunskapen om det gör vi för lite för att de ska få bättre stöd som barn och unga. Stärkta Resursskolor är en mycket viktig förbättring för dessa barn men också för skolans arbetsmiljö och skolresultat. 

I min bok "En stund på jorden" kan man ta del av min syn på den då vansinniga migrationspolitiken. Och utmaningarna med volym när också de kulturella och språkliga olikheterna är omfattande. Då, 2018, var det fortfarande tabu att offentligt tycka något liknande om man inte var öppet sverigedemokrat. Ja, ja, det är historia nu. Kraftigt ökad befolkning i våra utanförskapsområden har också kraftigt bidragit till ökad otrygghet och kriminalitet. 

De senaste opinionsmätningarna talar sitt tydliga språk, Moderaterna och Socialdemokraterna har ställt till det ordentligt i Sverige. Nedan artikel i Expressen är samtidigt viktig. Även om Moderaterna också tydligt borde be om ursäkt är det som det är med det M och S ställt till med. Gjort är gjort. Var är politiken som ska lösa alla problem? Att tro att man kan sätta alla i fängelse kommer inte att bidra till den integrationspolitik som desperat måst börja verka. Nedan citat summer väl idiotin som svenska folket röstade fram men där allt fler fick nog och valde att rösta på SD. Ett extremt stort misslyckande. Politiken får inte vara kortsiktig! Att bli statsminister är inte det viktiga. Att leda en kommun eller ett land framgångsrikt är det viktiga.

"Summa summarum: Sverige gick under några få decennier från att vara ett av världens mest homogena länder till att bli ett större invandrarland än någonsin USA – men inget parti vill ta ansvar?"

"S och M hade kunnat hålla emot. De hade kunnat samarbeta, bilda opinion. I stället infann sig en bred, verklighetsfrämmande konsensus i riksdagen och stjärnögda migrationslagar klubbades utan att de folkvalda analyserat vad följderna skulle bli för landet. 

"I de fall man gjorde någon liten konsekvensanalys kom man oftast fram till att regellättnaderna inte skulle påverka landet alls, egentligen. Inkompetensen och ansvarsflykten var monumental. Att jämföra S och M:s skuld är som att jämföra vilken sjukdom som är värst, pest eller kolera. Det är ointressant. Båda är gräsliga. Punkt slut. Väljarna bör inte låta sig luras av migrationsbråket. Och S och M borde snarast kalla till en gemensam pressfika på temat: ”Förlåt oss”." 

https://www.expressen.se/ledare/bade-s-och-m-borde-be-folket-om-ursakt/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar