måndag 13 februari 2012

Ut med politikerna!

Fri från skuld
Genom historien sker maktskiften. Vår nutid är inget undantag och framtiden kommer inte heller att vara något undantag. När den sittande regimen är totalt visionslös eller sanslöst diktatorisk kommer en gräns för folket när maten börjar ta slut på borden, när man inte får möjligheten att påverka eller när man inte tror på framtiden. När gränsen är nådd blir det maktskiften.

Nya folkrepresentanter
Det var väldigt intressant att ta del av en artikel i DN om Mexicos oförmåga att lösa sina enorma problem med knark kartellerna. I artikeln lyfts exempel på länder som faktiskt lyckats rensa upp i träskmarker av organiserad brottslighet. De två exemplen som nämns i artikeln är Italien och Colombia. I båda dessa fall sägs att det som gjorde det möjligt vara att de även rensade ut i det politiska systemet. Maktbasen för många av dessa brottsorganisationer sträcker sig ofta in bland så kallade folkrepresentanter.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/expert-domer-ut-mexikos-strategi-i-kriget-mot-knarket
Det är inte så svårt att förstå att man måste bryta gamla maktstrukturer om man vill få till något nytt. Samtidigt är det viktigt att det nya bygger upp systematiska organisationer som fungerar och som också består av terrorbalans mellan olika myndigheter.

Även i Grekland borde folket helt byta ut sina politiker. Om jag förstår rätt är det också vad som kommer att hända. Ett av skälen, som jag hört från grekiska vänner, är att det grekiska folket förväntas nu "bita i gräset" men inte politikerna. Politikernas enorma privilegier är de inte beredda att ändra på....... Möjligen en grekisk variant av att inte fallskärmsuppläggen i Sverige ändras till att bli mer rimliga för politiker. Dvs mindre generösa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar