tisdag 21 februari 2012

Skolan och försvaret

Skolpolitik i gungning
Ledare kommer och går. Inget konstigt med det. Särskilt inte inom politiken eftersom jag numera vet att det är väldigt utsatt att vara en politisk ledare. Frågan är vilken politisk ledare, på riksnivå, som faller nästa gång? Personligen tror jag att det börjar bli jobbigare och jobbigare för Jan Björklund. Det räcker inte att vara en god retoriker. Det räcker inte att inte offentligt utmanas av någon i sin närhet. Om partiet inte lyckas få tillväxt i opinionen och om partiet börjar tappa trovärdighet i den fråga där man anser sig vara bäst, skolfrågorna, då blir det snart en omöjlig sitution och någon måste offras. Vad tror du?

Jag har tidigare skrivit om att MP utan tvekan utmanar FP inom skolpolitiken. De har uppenbarligen sett en stor chans att bredda sin profil med trovärdighet inom detta politiska område. Det tycks också som att ledande fackliga lärarföreträdare ställer sig bakom MPs satsning. Det är inte bara anmärkningsvärt utan också omdömeslöst av en förbundsordförande inom lärarförbundet att skriva en debattartikel mot Jan Björklund och FP tillsammans med en av dubbelledarna för MP. Jag antar att hon fått löfte om att bli skolminister om MP sitter i nästa regering. Jag kan inte fatta hur man annars kan vara så omdömeslös att skriva en liknande artikel med ett partis företrädare.
http://www.dn.se/debatt/larare-och-elever-far-betala-for-bjorklunds-skolreformer

Dax att tänka om
Sveriges försvarpolitik måste moderniseras! Det är bortslängda pengar att satsa på flygplan och båtar som en stormakt på några minuter slår ut. Vi måste tänka om och vi måste tänka om fortare! Ryssarna har varit i Sverige och krigat förr och det kan absolut hända igen beroende av vad som händer framöver. Det tycks som att Ryssarna nu väsentligt ökar sin militära upprustning. Ryssland ligger mycket nära Sverige. Hur tycker du att vi skall göra? Tror du att de inom kort åter vill införliva sina satelitstater/gränsländer i sin säkerhets zon? Hur mycket inrikespolitik är det för ryssarna att de baltiska staterna inte vill ge deras ryska befolkning tillräckligt stöd? Vad tror du ommer att hända?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar