tisdag 21 september 2010

Rörigt är det.......

Det är minst sagt rörigt nu. Moderaterna som förväntas leda regeringens arbete har hamnat i en soppa. Inte minst på grund av att de övriga Allianspartierna tagit stryk av samarbetet. Eftersom profileringen av de olika partiernas särarter inom Alliansens mångfald inte kommer fram tillräckligt tydligt tappar många tidigare sympatisörer förtroendet för t ex Centerpartiet, Folkpartiet och KD. Självklart blir det en ohållbar situation vilket kräver förändrade samarbetsformer där M får bjuda in de övriga mer till dans och där det löpande under mandatperioden måste tillåtas flera och löpande partipolitiska markeringar utan att Alliansens goda samarbete äventyras. Om det skall finnas ett bra regeringsalternativ även till nästa val är det nödvändigt.

Sverige har länge styrts av minoritetsregeringar. Sossarna har nästan uteslutande haft minoritetsregeringar efter kriget på 40-talet. Ett parti som varit så stort som S varit har självklart många interna spänningar som nu istället finns mellan olika partier. Därför är det sannolikt mycket tuffare att hålla ihop en minoritetsregering som består av fyra partier. Det är trots allt önskvärt om det krävs. Hur kan man samregera med MP som på punkt efter punkt i sitt rödgröna samarbete visat att de framförallt är ett vänsterparti. Det positiva med MP är att de verkligen bryr sig om vårt klimat och vår miljö på ett bra och ofta konstruktivt sätt. Till viss del är de också företagarvänliga. Därefter tar det positiva rätt slut. Det räcker inte för att samregera enligt min mening.

SD har nu även herr Ian Wachtmeister som sin konsult och herr Åkessons mentor. Än en gång ger sig pajasen Wachmeister in i leken och denna gång med personer som uppenbarligen är bruna. Jag hoppas verkligen att hans råd blir helt meningslösa. Samtidigt hoppas jag att vi i Sverige nu tar tag i problemen som finns med vår invandringspolitik. Enligt mig går de flesta problemen att lösa rätt fort. Vi erbjuder trots allt en fredlig plats, vi erbjuder språkutbildning, vi erbjuder tak över huvudet, vi erbjuder mat på bordet, vi erbjuder lite fick pengar, vi erbjuder möjligheten att jobba och mycket mer. Utgångsläget är bra men vi måste bli mer konkreta i formerna för att minska utanförskapet och göra allt fler delaktiga i vårt samhälles positiva utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar