fredag 10 september 2010

Alla som kan måste bidra

Hur svårt kan det vara? Idag har jag debatterat mot en person som är kommunist. Det finns kommunister som är trevliga. Trots det är det märkligt att hundratusentals personer i Sverige tror att bidragsälskande/planekonomiska och i grunden totalitära ideologier kan skapa ett gerellt välstånd för medborgarna. Även om man är utopist borde det vara svårt att förstå om man har någon förståelse eller kunskap om hur vi människor fungerar. De allra flesta av oss vill inte leva som alla andra. Kommunismen har under hela sin tid skapat samhällen som bara erbjudit en lika dålig standard till alla som inte tillhört den politiska eliten i ett enpartisystem. Vilken ideologisk bas tror du att Vänsterpartiet har? Bortsett från enpartiperspektivet har många socialister samma inställning.

Jag vill inte ha det lika dåligt som alla andra. Jag förstår inte hur man kan stödja en idé som bygger på att endast ett parti skall tillåtas. I min värld blir jorden mer intressant och mer välmående för oss människor om vi tar utgångspunkten i att vi alla är olika och att många av oss vill olika saker. Alla gillar inte gråa kostymer. Alla gillar inte svarta skor. Alla gillar inte att nyhetsförmedlingen styrs från en avsändare och så vidare. I dagens Sverige har vi en situation där kommunister risker att få dela på regeringsmakten både lokalt och nationellt. Om det inträffar tror jag att Sverige kommer att drabbas av en stor "brain drain". Det får inte inträffa. Jag tror inte att medborgarna i Sverige låter det inträffa.

Efter åra av vänsterstyre i landet är det hög tid att vi åter bygger en nation av människor som bidrar och inte en nation som lever på bidrag! Välstånd skapas genom ett starkt näringsliv och en effektiv offentlig sektor som i huvudsak skall säkra barnomsorgsstöd, skola, omsorg, vård och infrastruktur. Det finns inga andra vägar till välstånd. Alla som kan lite historia vet att det är så. Jag kan inte tolka den dåraktiga bidragarlinjen/Vänsterkartellens samhälle på något annat sätt än att de vill att en majoritet av befolkningen skall vara bidragsberoende så att de väljer att rösta på partier som ger dem beroendeframkallande bidrag. Som tur är går inte en majoritet av Sveriges befolkning på den vägen längre. Alla som kan måste bidra! Så är det om vi skall kunna stötta våra mest utsatta i vårt samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar