fredag 25 juni 2021

Närområdets betydelse

När staten misslyckas

Det är inte konstigt att allt fler människor i bostadsområden som är mer eller mindre laglösa tar ett eget ansvar för tryggheten. Vem vill leva i ett otryggt samhälle som kontrolleras av organiserade brottslingar och moralpoliser? De människorna finns men är väldigt få. Och de som framförallt drabbas av mycket otrygga boendemiljöer är socioekonomiskt svaga, varav många är människor som invandrat till Sverige de senaste trettio åren. Särskilt upprörande för detta samhällsmisslyckande är att många av våra mest kriminella invånare är andra generationens invandrade. En tydligare indikator på misslyckad integrationspolitik är svår att hitta. Det är ett misslyckande som drabbar många enskilda invånare mycket negativt men också hela vårt gemensamma samhälle. Jag vill inte leva i samhällen där vi misslyckas med att inkludera nyinflyttade in i vårt positivt inriktade samhällsbygge. Ett samhällsbygge med fokus på att göra alla invånare till fria människor med möjlighet att förverkliga egna ambitioner och leva sitt liv på sitt önskade sätt inom ramarna för våra gemensamma lagar. Nolltolerans mot parallell samhällen med egna "lagar" och egen rättsskipning måste tillämpas.

Adam Cwejman, GP, skriver klokt om att folket till sist tar lagen i egna händer när staten inte mycket bättre klarar av neutralisera kraftigt kriminella och särskilt återfallsförbrytare, yrkeskriminella. 

"Du blir utsatt för inbrott. Du ringer polisen och sedan försäkringsbolaget. Din förhoppning, förutom att bli ersatt för skada och förlorad egendom, är att samhället som du är en del av gör något åt stölderna. Den skyldige eller skyldiga åker fast och döms för brottet."

"Men så upprepas stölderna. Mer egendom försvinner. Du anmäler fler gånger, men inget sker. Tid och pengar rinner iväg. Polisen berättar att inget mer går att göra och meddelar att de som begått brotten tyvärr snart är ute ur fängelset igen för att upprepa brotten."

"En känsla av förvirring och maktlöshet drabbar dig. Vad ska man göra om man utsätts för brott men självaste polisen, de som ska vara lagens väktare, erkänner att både de och Sveriges lagar är otillräckliga? Kanske tar du då lagen i egna händer."

"Det var detta som hände i dalsländska Bengtsfors en kväll i april. Tre män hade fått nog av stölderna i kommunen och bröt sig in i den misstänkta tjuvens hem och misshandlade honom. Alla tre häktades av polisen och står nu åtalade för misshandel och hemfridsbrott."

"När de släpptes ur häktet väntade mängder av människor utanför. Nya Wermlands-Tidningen rapporterade om hur vänner och familj hade samlats med plakat. De behandlades som hjältar. En insamling startades till deras förmån med syftet att kompensera för uteblivna inkomster under häktningstiden. 160 000 kronor samlades in. ”Man måste markera mot att återfallsförbrytare får gå in och ut som de vill” förklarade mannen som tagit initiativ till insamlingen."

"Ett samhälle måste ha någon form av rättsligt system. I avsaknad av effektiv rättskipning träder en annan rättslig mentalitet in. Enligt polisen handlar det om 10-15 personer som ägnar sig åt mängdbrott i Dalsland. De begår främst stölder av olika slag. Kommunpolisen Peter Torstensson berättar för SVT att han inte är förvånad att någon tar lagen i egna händer, ”Det etablerade rättssystemet fungerar inte”."

"Det svenska rättssystemet och polisens våldsmonopol är inte heligt för landets medborgare. Det är legitimt så länge det fungerar som det var tänkt – att skyldiga brottslingar lagförs och förhindras från att begå ytterligare brott. Om våra lagar inte skyddar våra medborgare då kommer, vilket vi bevittnat i Dalsland, andra skydda dem och deras egendom. Det behöver knappt skrivas ut att det här är en farlig utveckling."

https://www.gp.se/ledare/vad-h%C3%A4nder-n%C3%A4r-lagen-inte-skyddar-dig-l%C3%A4ngre-1.49000609

I Uppsala fortsätter vi att ha skjutningar som gör staden otrygg för många invånare. Vi måste få stopp på dessa kriminella parallell samhällen som under många år tillåtits bygga sig starka. Inte ens när många av de ledande kriminella sitter häktade kan vi få lugn och ro i Uppsala. Ett av de största skälen till varför vi har så mycket otrygghet i Uppsala är att narkotikaförsäljningen kraftigt ökat de senaste åren. En försäljning som leder många av våra unga invånare ner i fördärv. Avkriminalisera brukande men nolltolerans mot narkotika och ännu mer krafttag mot dess säljare.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/skottlossning-i-uppsala-en-skadad

https://sverigesradio.se/artikel/dok-upp-skottskadad-pa-sjukhuset-i-natt

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/sa-kommer-drogerna-in-i-uppsala

Om Moderaterna tackar ja till att axla regeringsmakten får Sverige sannolikt en regering som på allvar tar tag i de trygghetsproblem Sverige de facto har idag. För Uppsalas bästa behövs en regeringspolitik som på allvar stärker vårt rättssystem. Ett rättssystem som upprätthåller vapenmonopolet och som kräver att alla invånare följer Sveriges rikes lagar. Får vi ett extraval till riksdagen får riksdagspartiernas anhängare inga problem med vad de ska sysselsätta sig med i sommar.

https://www.svt.se/nyheter/video/31673926-mats-knutson-tre-scenarier-framat

Att ledaren för Socialdemokraterna i Uppsala ser på demokrati på nedan sätt är inte förvånande. I Uppsala har de ett vänsterstyre som de kallar mittenstyre. Ett vänsterstyre där de gett Vänsterpartiet två kommunalrådsposter för att köpa deras budgetstöd och låtsas som att de inte ingår i Socialdemokraternas, Liberalernas och MPs lokala regeringsunderlag. Inte imponerande och ett lokalt exempel på att makten går före demokratisk respekt. Uppsala behöver en ny stark politisk kraft som ser till Uppsalas invånares bästa.

Enligt nedan svarar Pelling på frågor från UNT:

Hur ser du på det här?

– Oseriöst är bara förnamnet av de partier som står bakom den här cirkusen. Jag tycker det är ovärdigt svensk demokrati. Det är en sorgens dag. 

Varför har man inte kunnat gå V till mötes?

– Vänsterpartiet har precis fällt regeringen på ett förslag som inte finns. Jag hade förstått om Vänsterpartiet hade agerat om det fanns ett skarpt förslag från regeringen men de olika instanserna har inte ens fått tycka till. Sen kan jag tycka att man hade kunnat gå till parterna tidigare. Det förslag om förhandlingar som presenterades igår hade kunnat tas fram tidigare. Då hade man kanske kunnat hitta en lösning som uppnår samma mål om fler nybyggen men under lite annorlunda förutsättningar. 

Vad säger det här om det politiska läget i Sverige?

– Det var väldigt förvånande. En ny partiledare i Vänsterpartiet som skulle visa framfötterna. Jag har svårt att se att Vänsterpartiets väljare gillar det här samarbetet som det faktiskt blev med Sverigedemokraterna. 

Vad blir nästa steg nu – extraval eller entledigande?

– Det bästa är förstås om Löfven hittar någon lösning där han får chans att bilda en ny regering. Sen är vi inte rädda för ett extraval heller, då får vi ställa in semestern och gå ut och kampanja. 

https://unt.se/nyheter/artikel/jpg7evmj

Du som inte fattat att Uppsala kommuns styre är ett vänsterstyre får ytterligare exempel på det i nedan SR reportage. Uppsala och övriga Sverige måste räddas från den politiska cirkusen! Som sagt, köpte S, L och MP i Uppsala nyligen stöd av V genom ett extra kommunalråd till just V för Uppsalabornas pengar. För miljoner av Uppsalabornas pengar! Och nu cirkusen beskriven i SR reportaget nedan... Att vara beroende av V är dumt. Rösta på Utvecklingspartiet demokraterna 2022! Vi måste få ett slut på det inkompetenta politiska arbetet!

https://sverigesradio.se/artikel/just-nu-v-i-uppsala-soker-sig-till-borgerliga-sidan?fbclid=IwAR0BX-OOUPBXJJaZhiZYwMyisDfQgSA1k



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar