söndag 27 juni 2021

Ett liv styrt av narkotikaberoende

Rädda våra barn från ett liv i misär

Det finns bara en grupp av människor som tjänar på narkotikaförsäljning och det är grovt kriminella människor som inte bryr sig om alla de fruktansvärda konsekvenser som narkotikan skapar för den som drogar och dess närmaste omgivning. Kraftig alkoholkonsumtion förstör många människors liv. Narkotikan är mycket värre. Särskilt nya kemiska droger, som är mycket beroendeframkallande, har två huvudsyften. Syfte ett är att snabbt göra den som testar beroende. Syfte två är att förstärka härliga känslor, även det för att göra sina användare beroende. Tro aldrig något annat! Du som har barn, håll koll på dem! Tyvärr är narkotikaanvändandet allt större bland barn och ungdomar. Ju tidigare man inser att ett barn är beroende, desto större chans att tidigt hjälpa dem att komma ur ett allt sämre liv.

https://www.can.se/app/uploads/2020/01/can-rapport-180-drogutvecklingen-i-sverige-2019.pdf

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/d/den-svenska-narkotikasituationen-2019/?pub=66860

Många gånger genom åren har jag besökt Socialtjänstens arbete i fält och lyssnat och tittat. Det är ofta en sorglig verklighet. Det är få saker som är så tragiska som att träffa unga människor som fastnat i allvarligt narkotikamissbruk. Ett missbruk som inte har något vare sig häftigt eller stjärnglansigt med sig. Jag är djupt imponerad av Hilde Wiberg och hennes team i yttre social tjänst i Uppsala kommun. De är inte bara väldigt professionella i sitt arbete utan de brinner också för att försöka förebygga sociala problem och för att vägleda dem som gått snett mot en bättre framtid. Det är bra att Wiberg och hennes medarbetare kämpar hårt för att deras verksamhet ska hjälpa många fler mot ett bättre liv. Nedan SR reportage är ett exempel på hur Socialtjänsten och Polisen samarbetar allt bättre för att lösa allvarliga samhällsproblem. Det är mycket positivt. Det tog tid innan många lokala kommunalråd fattade att socialtjänsten i fält behövde stärkas. 

  • ”Ett mer praktiskt samarbete mellan Uppsala kommun och polisen har varit effektivt i jakten på narkotika bland unga.”
  • ”En handfull ungdomar hittades t ex vid skolavslutningen, misstänkta för ringa narkotikabrott.”
  • "Det är viktigt att vi som socialtjänst kan erbjuda stöd direkt när brott har begåtts", säger Hilde Wiberg enhetschef på Uppsala ungdomsjour om flytten in på polishuset.

https://sverigesradio.se/artikel/socialtjansten-sitter-i-polishuset-i-uppsala

De senaste veckorna har det varit många reportage om drogproblemen i Uppsala. Inte minst i SVT Uppsala nedan. Gå aldrig på romantiseringen av narkotika! Förutom för dem som tjänar massor av pengar i toppen av narkotikakarteller är narkotika bara ett sätt att lura sina egna känslor, skapa starka destruktiva beroenden och leder in många i allvarlig kriminalitet. 


”Nätdrogen 3-CMC, även kallad kristall, har fått särskilt starkt fäste i just Uppsala. Det menar Lennart Karlsson, kommissarie vid narkotikapolisen.

– Uppsala är ju en studentstad med mycket ungdomar, säger han.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-kristall-tycks-vara-ett-uppsalafenomen

När en polis till och med gråter över hur illa vi tillåtit samhället att utvecklas borde även naivister börja förstå problemens storlek. Bra att den intervjuade polisen engagerat sig politiskt för att genom ett nytt parti på allvar försöka lösa alla allvarliga problem vi har. Det är ingen politisk propaganda med ”fake-news”, flera års ansvarslös migrationspolitik och obefintlig integrationspolitik har skapat problemen. Om du inte förstått det tidigare kan jag upplysa dig om att många klaner också är engagerade i narkotikahandel. 

Han riktar också skarp kritik mot polisledningen, som han upplever, inte tar problemen på allvar.

– Den största maktlösheten är ju att det inte går att förklara det för de dem som har det högsta ansvaret inom polismyndigheten. Boström lobbar även mot det politiska. Han är engagerad i det politiska Göteborgspartiet Demokraterna.”

https://www.expressen.se/gt/polisen-i-tarar-om-hedersvald-i-klaner/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar