Välståndets byggstenar
Gång efter gång matades vi av budskap från rikspolitiker, bortsett från Lööf och Reinfeldt, om att låglönejobb inte var något för Sverige. Sveriges invånare var för välutbildade för det och levnadskostnaderna för en av många svenskar önskad lägsta nivå kräver en minimilön som är för hög för outbildade, särskilt om de även har stora språkbrister. Läs i nedan bifogade artiklar vad Stefan Löfven tyckte om låglönejobb år 2013. Läs också gärna vad LO 2016 tyckte om låglönevägen framåt i nedan bifogade länk. Som jag sagt tidigare skulle aldrig Socialdemokraterna driva dagens vansinniga migrationspolitik om de inte var maktberoende av V, MP och C. För att tala i klartext har Sverige genom en vansinnig migrationspolitik importerat en underklass. Frågar du mig är det en vansinnig politik både ur ett socialt och ekonomiskt perspektiv. Var tror du dessa människor är om vi talar om socioekonomiskt svaga grupper?
https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-sagar-reinfeldts-forslag/
https://lo.se/start/tal_och_artiklar/var_nordiska_modell_hotas_av_laglonejobb
Sverige har de senaste åren misslyckats med många saker. Allvarligast är misslyckandet att många som kan jobba inte jobbar. Det svenska generella välståndet är uppbyggt på att väldigt många jobbar och att få ska sakna andra alternativ än bidragsförsörjning. Stefan Löfvens löfte om att Sverige skulle ha EUs lägsta arbetslöshet är ett gigantiskt misslyckande!
Anna Dahlberg, Expressen, skriver läsvärt om Socialdemokraternas och Miljöpartiets misslyckade arbetsmarknadspolitik nedan.
”Vi minns alla hur det skulle ha varit. I slutet av 2020 skulle Sverige ha EU:s lägsta arbetslöshet. Det var Socialdemokraternas stora löfte inför valet 2014. Och det var faktiskt bara ett delmål. Från scenen på S-kongressen i Göteborg, året innan, hade Stefan Löfven förkunnat att det verkliga målet var full sysselsättning: ”Det, mina vänner är socialdemokratisk politik.””
”Så hur gick det? I januari skickade Arbetsförmedlingen ut ett pressmeddelande där man konstaterade att Sverige har den högsta arbetslösheten sedan år 1997. Enligt Eurostats senaste siffror ligger Sverige på plats 23 i EU:s arbetslöshetsliga. Bara fyra länder presterar sämre: Italien, Spanien, Grekland och Litauen.”
” Det är de underliggande problemen som bekymrar, och som nu har förvärrats av krisen. Aldrig tidigare har Sverige haft så många långtidsarbetslösa. Antalet personer som har varit utan jobb i över ett år uppgår till cirka 180 000 och fortsätter att öka snabbt.”
”Det betyder att närmare 40 procent av alla arbetslösa också är långtidsarbetslösa. Det kan jämföras med 26 procent under finanskrisen 2008. Och det är inte längre bara nyanlända och lågutbildade som riskerar att fastna i långvarig arbetslöshet. Det nya är att även alltfler inrikes födda med gymnasieutbildning hamnar där. Ett typexempel är personer i 40-50-årsåldern som har jobbat inom handeln eller med administration.”
”Jobbfrågan brukade vara helt central i den svenska debatten. I synnerhet för S har jobben alltid framhållits som en paradgren. Men dagens socialdemokrater verkar mer upptagna med att varna för SD-hotet än att fundera över arbetslösheten.”
”Vad hände exempelvis med de utlovade etableringsjobben? Reformen presenterades på en storslagen presskonferens tillsammans med arbetsmarknadens parter i mars 2018 och skulle vara på plats under våren 2019. Två år senare skriver Arbetsförmedlingen i en rapport att man fortfarande väntar på tydliga riktlinjer från regeringskansliet. Att just denna reform har hamnat i skrivbordslådan är visserligen bra, eftersom risken för välfärdsfusk är stor. Men det säger ändå något om reformtempot. En förklaring kan vara att den rödgröna regeringen har fullt upp med annat – inte minst att genomföra Centerpartiets drömprojekt att ersätta dagens arbetsförmedling med privata matchningsaktörer.”
”Socialdemokraterna måste skaffa sig en politik för att ta itu med den rekordstora långtidsarbetslösheten. Eva Nordmark borde ställas mot väggen: Hur ser planen ut?
För det första måste det till ett rejält kunskapslyft. Det har utlovats i många år; ändå händer väldigt lite. Systemet är ”sjukt komplicerat”, som en sakkunnig uttrycker det. Utbildningssystemet och arbetsmarknadspolitiken är inte i synk, och för den enskilde är det svårt att navigera och veta vilken ekonomisk ersättning som man har rätt till. Det håller inte. Det ska inte bara vara de klassiska mansyrkena – som chaufför och grävmaskinist – som har anpassade arbetsmarknadsutbildningar. Även butiksbiträdet som vill omskola sig till undersköterska måste erbjudas en enkel paketlösning. Någon form av enkla jobb med lägre ingångslön måste också till liksom starka drivkrafter att söka jobb. Arbetslinjen behöver återställas så snart krisen är över och ett bidragstak införas. Det finns inga enkla svar på långtidsarbetslösheten. Projekt har kommit och gått genom åren. Men det är inget skäl att inte försöka.”
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/varfor-ar-det-sa-tyst-om-s-jobbmisslyckande/
Samtidigt som vi nästan har EUs högsta arbetslöshet har vi på den svenska arbetsmarknaden idag många människor som behandlas fruktansvärt illa och som arbetar under slavliknande förhållanden. Tycker du det matchar den bild du vill ha av Sverige? Tycker du det är intressant att inte detta diskuteras mer i ett land med en migrationspolitik som göder detta inhumana skuggsamhälle? Samtidigt som vi har företrädare från V, C och MP som vill att våra gränser ska fortsätta att ha vidöppna ”dörrar” lever redan massor av utnyttjade och fattiga i Sverige i den ”humanistiska stormakten”... Vilken fin humanistisk stormakt...(jag är ironisk).
Återigen lyfter jag Kvartals POD-samtal om detta faktum. En normalbegåvad person inser också att steget inte är långt för dessa personer att av överlevnadsskäl välja brottsbanan eller att de allt mer utnyttjas av kriminella för kriminella verksamheter. Usla arbetsvillkor är kriminellt och förstör sund konkurrens.
https://kvartal.se/artiklar/skuggsamhallet-1800-talets-arbetsvillkor-i-repris/
De som vill att Sverige ska ses som en humanitär stormakt behöver börja inse vilka stora humanitära problem deras migrationspolitik skapar. Du som vill förstå hur stor arbetslöshet vi har kan med fördel ta del av nedan information. Det är rimligt korrekta fakta. Löfvens löfte om EUs lägsta arbetslöshet är inte i närheten av att kunna uppfyllas.
Henrik Jönsson, debattör, skriver läsvärt i GP om att allt fler svenskars (inklusive invandrare som lagligt lever i Sverige) kritik mot migrationspolitiken beror på hur verkligheten "på marken" ser ut. Visst finns tyvärr rasister men 90 procent av oss som säger STOPP för detta vansinne vill leva i ett tryggt generellt välståndssamhälle!Susanna Birgersson, Bulletin, skriver oxå kraftfullt om hur MP, V och Cs migrationspolitik hårt slår i vårt samhälle! Usch!
”Hur kommer det sig att ölen kostar 29 kronor på kvarterskrogen? Vad tjänar tjejerna som fixar dina naglar och hur bor kvinnorna som knådar dina axlar, stela efter en lång dag framför datorn? Killarna som lägger om taket i bostadsföreningen mittemot – varför har de ingen skyddsutrustning? Vem är det som utför saneringen av marken på den gamla industritomten där kommunen ska bygga nytt badhus? Vem bygger? Varför var just den här byggfirman billigast av alla? Uzbekerna som kommer och forslar bort det fullt fungerande men otrendiga köket du precis rivit ut – hur ser deras kontrakt ut?”
”Det skriver journalisten Elinor Torp i sin reportagebok ”Vi, skuggorna” som utkom förra året. Den handlar om människor från Sydamerika, forna Sovjetstater, Sydostasien, människor som arbetar i Sverige under vidriga förhållanden. De sover på smutsiga madrasser i verkstäder, eller inträngda alldeles för många på några få kvadratmeter i ett garage. Kanske har de ett "avtal" med arbetsgivaren som gör att de måste avstå stora delar av lönen, till exempel som ”betalning” för den skitiga sovplatsen.”
”2008 enades Alliansen och Miljöpartiet om principen att företagen har rätt att avgöra behovet av utländsk arbetskraft. Därefter har flera administrativa krav avskaffats och arbetsplatskontrollerna minskat kraftigt. Under tio års tid skapades en sektor som står helt och hållet vid sidan av de system vi förknippar med den svenska arbetsmarknaden.”
”Skuggsamhället består av människor som lever i utkanten, utlämnade åt sig själva, utlämnade åt sina arbetsgivare. Deras intressen ges inget utrymme i fackliga och politiska uppgörelser. De får inte rösta i riksdagsvalen, och exkluderas i hög utsträckning från välfärd och offentlig service. De bygger våra altaner, filar våra naglar, hämtar vårt skräp, levererar vår mat, städar våra sjukhus och köpcentra, sanerar vår asbest. Vi vänjer oss vid att människor vi inte ens kan kommunicera med gör det tyngsta, skitigaste, farligaste och mest enahanda arbetet.”
”När vi accepterar skuggsamhället avvisar vi samtidigt själva idén om vad ett samhälle är: nämligen den att vi som lagligen uppehåller oss i Sverige, bor, lever och arbetar här – att vi angår varandra.”
https://bulletin.nu/skuggsamhallet-urholkar-sjalva-id-n-om-vad-ett-samhalle-ar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar