måndag 17 mars 2014

Svenskhet och prinsessor

Zlatan den store har talat
Zlatan är onekligen en mycket duktig vinnarskalle inom fotbollen. Han har också en intressant personlighet som göder media med möjliga artiklar. Hörde av min morfar igår att Zlatan, eller någon av hans PR konsulter, tycker att den svenska nationalsången borde skrivas om så att Sverige ingår. Morfar håller med och har engagerat sig i var i så fall Sverige skall läggas till. Om min morfar tycker att det är rätt och när Zlatan tycker att det känns bättre, då är det väl bara att fixa ändringen! Eller hur?
http://www.dn.se/sport/fotboll/zlatan-slog-nytt-malrekord/

Kan etniska svenskar diskrimineras i Sverige?
Jag träffar många människor i mitt uppdrag som folkvald kommunalråd. Det är väldigt berikande. Särskilt berikande att träffa människor med mycket varierande bakgrund och från helt olika socialgrupper. Tidigare levde jag utan tvekan mycket socialt inskränkt. Många gånger har jag fått höra berättelser av etniska svenskar som känt sig diskriminerade och absolut kränkta enbart pågrund av att de är etniskt svenska. Jag tycker att dagens DN debattartikel om det perspektivet på diskrimineringsdebatten är bra. All diskriminering, rasism och alla kränkningar är oacceptabla. I praktiken blir det dock inte alltid så enkelt att förhålla oss till upplevda övergrepp eftersom vi alla är olika känsliga.
http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/

Medias makt
Hur vill du uppfattas? Insatt? Engagerad? Resultatorienterad? Snäll? Fåfäng? Du bestämmer en hel del själv beroende av vad du gör och i vilka sammanhang du syns. Jag antar att det är ett skämt som beskrivs i dagens UNT. Inte kan väl Svensk Damtidning vara ute efter att skada kvinnor? Är inte Svensk Damtidning en tidning av kvinnor och för kvinnor? Det måste vara ett tidigt första aprilskämt! Varför vill man vara prinsessa?
http://www.unt.se/ledare/direkt-till-atervinningen-3043983.aspx
http://svenskdam.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar