torsdag 20 mars 2014

Ja se det snöar ja se det snöar...

Hoppet
Hoppet är det sista vi ger upp. Så är det för de allra flesta av oss människor. Därför är det inte så konstigt att det fantastiska vårvädret vi fick i början av mars, efter en mild vinter, ingav mycket hopp om att våren var här. Moder jord och universums krafter ville dock retas med oss. Igår öste snön ner över Uppsala och det har fortsatt att snöa idag. Självklart blev det kaos då bussar ställdes in efter många halkolyckor. Bl a fanns så hoppfulla att de bytt till sommardäck som fick mycket stora problem. Självklart hade vi tagit bort sanden för att undvika för många dagars problem med dålig luftkvalitet i centrala Uppsala. Denna åtgärd har definitivt bidragit till att våra luftkvalitetsöverträdelser blivit relativt få. Hoppas vi får ta upp den nya sanden snart igen. Det kommer definitivt gå mycket fortare än förra året då vi hade massivt med sand på våra gator och vägar.
http://www.unt.se/uppsala/snofallet-orsakade-kaos-3054345.aspx

Eftersom jag har vuxit upp i Uppsala har jag vissa minnen av flera sista april då det var massor av snö kvar. Det hör m a o till undantagen att vi slipper snö i mars.

Kortsiktighet
Dansen runt guldkalven är en gammal företeelse. Den fortsätter. Innan årsskiftet tyckte de flesta finansinstitut att man skulle satsa på aktier. Då hade inte ryssarna börjat annektera andra länders mark. Då hade inte den amerikanska Riksbanken börjat höja styrräntan. Då hade inte ett stort flygplan bara försvunnit. Då hade inte heller media börjat skriva om att kortsiktiga finanspersoner pressar fram höga utdelningar för att driva direktavkastning och kursutvecklingen. Är det hållbart? Om bolagen töms på för mycket pengar hur går det med deras nödvändiga investeringar då? Vi behöver mer industriellt tänk inom näringslivet.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/19/aktievarderingen-skrammer-proffsen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar