tisdag 11 mars 2014

Pass som säljs

Terrorism
Vad har hänt med det Malaysiska planet som försvann mellan Malaysia och Kina? En komet som knäckte planet på mitten? Nedskjutet av någon? Terrorhandlingar? Styrsystemsfel? Spekulationerna är många och medier fylls med massor av artiklar eftersom det mystiska och sannolikt tragiska säljer. På planet fanns minst två personer med falska pass. Talar det för att några terrorister varit i farten? I alla artiklar om falska pass så sprids information runt om i världen om att just svenska pass som ansetts stulna eller borttappade är vanligast på den svarta marknaden. Varför är det så? Varför tappar och får svenskar sina pass mycket mer än människor i andra länder?
http://www.expressen.se/nyheter/mellanhand-pekas-ut--kopte-flygbiljetterna/

2 kommentarer:

  1. Problemlösningsreflexen säger väl att varje ny kopia blir dyrare än första exemplaret. Ger en rätt svag effekt förmodligen.

    Och framförallt att varje ny kopia numreras med kopie/exemplar nummer. Som en signal till all gräns och säkerhets personal. Ett högt kopienummer indikerar då ökad risk för bedrägerier. Ger en ganska stor effekt förmodligen.

    En kontroversiell och mer känslig möjlighet är förstås att skriva ut ursprungsland eller härstamning på passet. Men det är förstås på gränsen till hur ett civilt samhälle bör uppträda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra förslag tycker jag! D v s versionsnumrering av utställda pass under en giltighetsperiod.

      Radera