fredag 16 november 2012

Sverigebilden

Kan man skämmas för andra?
Ja så är det. Jag tycker att det är djupt olyckligt att vi har ett parti i Sverige som respresenterar intolerans, främlingsfientlighet och som dessutom har mycket våldsbenägna ledande företrädare. Jag är glad över att svenskt media inte ger så stort eko internationellt då jag tycker det är pinsamt att vi har liknande personer, som de ledande Sverigedemokrater som vi nu kan följa i all svensk media har, i vår riksdag. Vad tycker du?
http://www.unt.se/sverige/polisen-har-inlett-forundersokning-1968762.aspx

Att SDs ungdomsförbund går ut och stödjer dessa personer är ett tydligt budskap om att de i grunden är ett parti som bara kan leda Sverige och Sveriges hållbarhet mot en mörk framtid.
Expressens avslöjande om hur några av Sverigedemokraternas ledande företrädare har betett sig en sommarkväll 2010 är skrämmande. Enligt färska opinionsmätningar är SD det parti som idag kan tänkas bli landets tredje största parti om det var val idag. Ett hållbart Sverige och Uppsala kan inte bygga på inskränkthet och främlingsfientlighet. http://www.dn.se/debatt/helt-fel-lata-almqvist-ga
Invandring har i alla tider varit mycket värdeskapande för Sverige och svensk välståndsutveckling. Därom är exemplen många. Sverige är fortsatt beroende av invandring för att klara näringslivets kompetensbehov och för att klara av att säkra grundläggande välfärdstjänster. Samtidigt måste invandringen vara hållbar. Det finns positivare vägar framåt som samtidigt innebär att vi fortsätter att ta ett stort humanitärt ansvar.

5 kommentarer:

  1. Vi har 100.000 tals arbetslösa, många av dom är invandrare. Vi fyller på med många nya varje år. Är det logiskt och rimligt mot de som redan finns här? Det är min huvudinvändning mot dagens invandringspolitik.
    "Sverige är fortsatt beroende av invandring för att klara näringslivets kompetensbehov och för att klara av att säkra grundläggande välfärdstjänster. Samtidigt måste invandringen vara hållbar."
    Det där har vi hört i många år men vi har redan massor av arbetsvilliga personer här och nu!

    SvaraRadera
  2. Jag avslutar mitt inlägg med "det finns positivare vägar framåt som samtidigt innebär att vi fortsätter att ta ett stort humanitärt ansvar". Jag säger att vår invandrings och flyktingpolitik måste vara hållbar. Det är den inte nu. När det gäller enkla jobb kan man självklart resonera som du gör. Samtidigt som vi är goda världsmedborgare kanske det också är så att invandrare som vill jobba är ambitiösare än "svennar" och därför slår ut svennarna ibland.

    SvaraRadera
  3. Man får intryck av att hela journalistkåren och övriga politiker anser sig vara av ofelbara helgon med rätt att döma levande och döda. Men i den verklighet som de flesta lever i så kan i princip alla känna igen sig i vad som hände Almqvist och hans vänner. Vem har inte på fyllan själva, eller i alla fall sett vänner som, betet sig som fullständiga svin både mot bekanta och okända, och gjort sig skyldig till både det ena och andra som man i nykteret tillstånd aldrig skulle drömma om? Visst skall sådant beteende få konskevenser och den skyldiga skall skämmas som en hund efteråt. Men att döma, inte bara den skyldiga, utan hela hans umgänge efter denna händelse kan bara en person göra som lever i en helt annan verklighet än de flesta vanliga människor gör där det ju lika gärna kunde varit en själv eller ens vänner som gjort sig skyldiga till liknande saker.

    Jag kan t.ex. mycket väl se mig i en liknande situation som Eric Almqvists, jag kan bara hoppas att jag hanterat det bättre, men är inte alls så säker på det … Och ärligt talat känner jag mer sympati för politiker som lever ett liv jag kan relatera till, på gott och ont, än de som tillhör någon sorts ofelbar politikeradel som lever i helt annan verklighet än sina väljare! Boris Benulic har fattat det som dessa ylande ledarskribenter, kulturjournalister, akademiska ”experter” och ”etablerade politiker” aldrig någonsin verkligen kan förstå: Newsmill

    SvaraRadera
  4. Länken till Boris Benulic artikel på Newsmill verkar inte funka i mitt inlägg ovan, här är den:
    http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/15/d-rf-r-v-grar-jag-delta-i-drevet-mot-almqvist-och-ekeroth

    SvaraRadera
  5. Visst finns det människor som lever i det blå och som har väldigt svårt att förstå hur de flesta lever i sin vardag. De är dock inte så många. Jag har själv en mycket bred vänskap och bekantskapskrets och delar inte din syn att de flesta skulle kunna göra som dessa herrar. De allra flesta jag känner festar gärna men inga skulle bete sig på detta sätt. Oavsett om det är drogfria eller ej. Samtidigt finns en stor risk i att den "elit" som du beskriver undviker att också se problem som bättre behöver erkännas för att vi bättre skall kunna finna bättre vägar framåt.

    SvaraRadera