onsdag 28 november 2012

Den stora förnekelsen

"Snällhetsmissbrukare"
De allra flesta som hamnar i någon form av missbruk förnekar det länge. Även missbrukares omgivning sticker länge huvudet i sanden istället för att göra det mest medmänskliga och riktiga att lyfta problemet och försöka hjälpa personen mot ett liv utan missbruk. Varför har vi så mycket "sticka huvudet i sanden" mentalitet i Sverige? Är det hållbart? Är det bättre att hantera problem innan de blir så stora att det mänskliga och ekonomiska priset för att lyckas är väldigt högt? Självklart förstår du att jag tycker att man skall lösa problem/utmaningar tidigt istället för att låta de samma bli stora.

Sverige är idag relativt sett välmående. Under över trettio år har vi haft en mycket generös politik inom många områden. Det kan man välja att kortsiktigt unna sig men det är långt ifrån detsamma som att det är långsiktigt hållbart och priset när det går snett får framtidens medborgare betala.  Hur snälla tror du att vi kollektivt kommer att vara om vi år 2030 åter är ett fattigt land där de allra flesta klassas som fattiga? Ett land där de nya näringslivsjobben växer för sakta, med en åldrande befolkning och väldigt generösa sociala system kan inte leverera ett hållbart välståndssamhälle.

Sverige måste avsevärt förbättra sin integrationspolitik! Den är ohållbar. I ljuset av att väldigt många fler flyktingar och anhöriga förväntas få en fristat i Sverige kommer hållbarhetsutmaningarna bara att öka. Det här faktumet exploateras syniskt av främlingsfientlighet krafter som inte lärt av svensk historia att just invandrare kraftfullt, i alla tider, bidragit till en positiv svensk utveckling. Även när de flesta "etniska svenskar" var fattiga härstammade "de fina" människorna från övriga Europa. Invandring är fortsatt viktig och t o m nödvändig för att försvara det generella välstånd vi har. Behovet av kvalificerad arbetskraft är stort inom svenskt näringsliv och tillräcklig kompetens saknas i landet och få utomlands som är attraktiva på arbetsmarknaden ser ett liv i Sverige som något attraktivt.

Vi måste börja debattera integrationsutmaningarna utan att ständigt tillåta att vänsterkrafter och en liten intellektuell elit hela tiden tillåts reducera frågorna till invandrarfientlighet! Självklart finns den fientligheten men de flesta som bryr sig är bara allvarligt oroade över den negativa utvecklingen. Idag kunde vi höra på Ekot att segregationen ökat kraftigt sedan 90-talet och bifogat finner du en artikel kopplat till det. Idag kunde vi också läsa i DN att SKL gått ut och tydligt talat om att kommunerna inte längre klarar av bära de stora ekonomiska åtaganden som dagens flykting och anhöringinvandringspolitik medför. Mer öppen debatt om hur vi får till en bättre integration tack! Vad tycker du?
http://www.dn.se/ekonomi/bostadssegregationen-har-fordubblats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar