torsdag 8 november 2012

Blodbad?

Superkris och stor brytpunkt
Obama önskade fyra år till och fick det. Flera av de rikaste i USA skriker högt och ger uttryck för ett massivt missnöje efter förlusten. De kanske kommer att få några miljoner eller miljarder mindre varje år att leva på så att konsumtionskraften bland medelklassen kan försvaras.......
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/vi-ar-inte-en-demokrati_7651514.svd

Grekerna får se sin livssituation bli allt sämre dag för dag. I t ex Grekland skär man nu ner ännu mer för de allra svagaste i samhället för att försöka nå en botten från vilken landet åter kan försöka resa sig.
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/8/ledamoter-slangs-ut-ur-grekiska-parlamentet/
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/8/stefan-ingves-raknar-inte-med-ras/

Kineserna byter ledning. En ledning som är mycket nationalistisk och internationellt makthungrig. Hur påverkas en redan bräcklig västekonomi av att Kina drar ner på takten? Kan det vara bra för att driva fram den nödvändiga förändringen i väst?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/xi-jinping--vem-ar-det
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/8/kinas-nya-ledare-bromsar/

Svenska staten ser just nu ut att må rätt bra i förhållande till många andra västländer. Frågan är dock hur  våra kommuner, landsting och framförallt många medborgare rent finansiellt mår i dagsläget? Är inte Sverige betydligt större än den svenska staten? Är inte tillståndet i Sverige summan av allt som finns och görs i Sverige? Vad tror du alla varsel inom näringslivet kommer att leda till?
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/8/riksbankshojdaren-svenskarnas-boskulder-pa-kritisk-niva/
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/8/stefan-ingves-raknar-inte-med-ras/
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/7/jobbhosten-blir-allt-morkare/

Klarar den svenska staten av att kraftfullt motarbeta en allt starkare organiserad brottslighet?
http://www.dn.se/sthlm/skandalartat-i-nya-sodertaljerattegangen

Är du beredd för en mycket tuff resa under några år? Vill du ha politiker som kan beskriva möjliga framtidsbilder som är ljusa? Det är självklart möjligt för oss att bygga en ljus framtid men det kräver ett nytänkande, snabbare förändringstakt och hårt arbete. Tror du att vi klarar av att ställa om tillräckligt fort? Tror du att vi tillräckligt snabbt förstår att vi måste jobba hårdare? Vad tror du händer under 2013? Tror du vi kan lösa nuvarande kris genom att låtsas som att den inte finns? Jag tror vi i grunden måste göra om våra system för att passa en ny tid. Vi måste anpassa väldigt mycket till det faktumet att vi befinner oss i informations och tjänstesamhället!!!!!! Hur svårt kan det vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar