lördag 24 november 2012

En hjältinna är död

Mod är avgörande för långsiktig framgång
Maria Santos Gorrostieta Salazar blev bara 36 år gammal. Hon föddes 1976 och tog en medicine examen från ett universitet i Morelia, Mexico.


I ett land där få vågar ställa upp som kommunalråd gjorde hon det 2008 och blev ledare för Tiquicheo syd väst om Mexico city. En plats där även grov organiserad brottslighet är starka och lever rikt på tillverkning och försäljning av droger.

Gorrostiesta vägrade acceptera att hennes land och hennes tre barns framtid skulle styras av välorganiserade och hänsynslösa brottskarteller. Trots ständiga hot, och trots att hennes man mördades och hon svårt skadades i ett bakhåll 2009, gav hon inte upp kampen för rätt och en ljusare framtid för hennes och andras barn. Bilden ovan är tagen efter atentaten 2009 där hon visar upp en del av de skador hon fick.

Under veckan som gått hittades Gorrostietas kropp vid sidan av en väg. Officiellt var dödförklaringen ett slag mot hennes huvud. Hennes kropp vittnade om en omfattande tortyr där händer och fötter bundits hårt, hennes bål och bröst kraftigt brännmärkts.

Gorrostiesta är en hjältinna som lämnar två döttrar och en son efter sig. Jag är säker på att hennes mod starkt kommer att bidra till att bekämpningen av organiserad brottslighet blir mer framgångsrik. Hon är en hjältinna värd allas stora respekt! Hennes barn är föräldralösa men Maria Gorrosiesta lever för evigt som en sybol mot organiserad brottslighet och för mod. Låt oss hjälpas åt att se till så att organiserade brottssyndikat aldrig tillåts växa sig starka i vårt land! Om feghet istället för mod är vår väg framåt så kommer de mörka krafterna att vinna. Det får inte hända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar