onsdag 21 november 2012

Julsånger, dåliga affärer & Ärna flygplats

Sista april?
Jag kan inte annat än skratta åt beskrivningen av alla turer i Stockholms stadshus kopplat till julsånger när deras kommunfullmäktige har julfest. Hur kan en liknande fråga få så stora proportioner? Jag hoppas att de inom kort återupptar sitt kreativa sjungande. Det är glädjande att Centerpartiet bidragit med vinnarsånger. Det vittnar om att centerpartister inte bara är fantastiskt duktiga på att dansa utan också på att skriva och sjunga sånger.
http://www.dn.se/sthlm/stockholms-politiker-forbjuder-julsanger

Grattis!
Meg Whiteman är utan tvekan en person som gjort insatser som gjort henne väldigt förmögen. För att beskriva hennes förmögenhet satsade hon över en miljard kronor på att försöka ta över som högste politiske ledare i Californien efter Arnold. Hon misslyckades. Under hennes ledning har åter en saftig förvärvsaffär genomförts. Den anses katastrofal för HP. Det var under hennes ledarskap på E-Bay som Skype förvärvades för fantasibelopp. Hennes styrelser kanske skall göra mer rätt för sina styrelsearvoden i framtiden.... Jag passar dock på och gratulerar dem som sålt till henne denna gång.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/20/fusk-tvingar-hp-till-miljardnedskrivning/

Ärna
Det är regeringen som måste ta ansvar för att fatta beslut om det finns så stora riksintressen att de anser att flygverksamheten på Ärna flygplats i Uppsala utökas. Det kan tänkas bli så eftersom det sägs behövas för att utöka ambulansflygverksamheten. Det är dock mycket osannolikt att civilflygtrafik på Ärna blir aktuellt eftersom det inte finns någon majoritet i Uppsala för att subventionera civil flygverksamhet med skattepengar. Det finns vad jag vet inte någon civil flygplats i Sverige, med större kommersiell verksamhet, som klarar sig utan omfattande kommunala subventioner. Jag är glad att Arlanda och Bromma ligger nära Uppsala. Eftersom Försvaret avser att utöka sin användning av Ärna, dvs en nedläggning av flygverksamhet är inte aktuellt, kanske regeringen år 2032 vill utnyttja sin rätt att använda sina flygfält till fler verksamheter.

I kommunens remissvar, under några veckors remisstid, svarade vi att det är regeringen som kan fatta beslut om villkoren för flygverksamhet och särskilt när riksintressen utgör delar av beslutsparametrarna. I det korta remissvaret poängterades att ta hänsyn till miljöutmaningar kopplade till frågan. C står upp för en hållbar miljöutveckling varje dag. Det kommer vi att fortsätta att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar